Îmi propun de ceva vreme să fac paste de dovlecei. De fapt, am un aparat care promitea să scoată legumele cu aspect de spaghete. Nu s-a ținut de promisiune și, din spaghete, dovleceii mei au ajuns să fie tagliatelle. Le-am făcut așa cum am știut eu mai bine, cu peeler-ul pentru legume.

Sosul a fost simplu și rapid. Îl puteți testa și pe paste. Rețeta mea este fără gluten și, dacă nu consumați lactate, puteți omite smântâna și untul sau le puteți înlocui cu produse vegetale. Găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.

 

Ingrediente: 

Pentru o porţie

  • 2 buchete conopidă
  • un căţel de usturoi
  • 400-450g dovlecel
  • o jumătate de ceapă eşalotă
  • 50g smântână
  • 10g unt
  • turmeric
  • sare
  • piper (opţional)
  • semințe de pin (opţional)

 

Mod de preparare: 

 

  1. Dovleceii i-am spălat bine și i-am feliat cu ajutorul unui peeler pentru legume. I-am lăsat cu tot cu coajă. I-am așezat pe o hârtie de bucătărie, am presărat pe ei puțină sare și i-am ținut așa timp de aproximativ 30 de minute. Sarea scoate apa din ei.
  2. Buchetele de conopidă le-am gătit la abur împreună cu usturoiul și cu ceapa eșalotă, timp de 20 de minute. Când au fost gata, le-am lăsat puțin să se răcească și le-am mixat cu smântâna. Gustul sosului l-am potrivit cu sare, piper și turmeric.
  3. Când sosul a fost gata, am șters fâșiile de dovlecei cu o hârtie de bucătărie. Am topit untul într-o tigaie și am tras fâșiile de dovlecei în unt timp de 1-2 minute.
  4. Dovleceii i-am amestecat cu sosul, în tigaie. Deasupra am adăugat câteva semințe de pin.

 

 

 

Pentru mine, combinația a fost minunată, deși nu iubesc în mod special nici dovleceii și nici conopida. Dați-le o șansă. S-ar putea să vă surprindă. 🙂

 

Poftă bună!

 

 

Alte rețete asemănătoare:

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Paste de dovlecei cu sos de conopidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *