La noi în casă nu se (mai) prea mănâncă supe creme. Antonia refuză supele de orice fel şi soţul meu e mai prieten cu ciorbele tradiţionale decât cu cele cremă. Nu-s eu chiar cea mai bună prietenă cu supele cremă, dar am câteva reţete care m-au cucerit. Nu le mai fac, pentru că pretenţiile Antoniei mă obligă oricum să gătesc separat. Ar fi prea mult să gătesc 3 feluri pentru 3 oameni. Şi, totuşi, mai jos, vă împărtăşesc ultima mea descoperire în materie de supe cremă şi nu orice fel de descoperire, ci una delicioasă.

Ca să fiu sinceră până la capăt, această supă cremă este rezultatul strădaniei mele de a evita ca unele alimente să ajungă la gunoi. Ştiţi că fac tot ce pot să evit risipa alimentară. Aveam în lada frigierul o jumătate de dovlecel şi una de ceapă lăsate de vreo 3 zile, iar cartoful rămăsese de la salata făcută în ziua precedentă. Busuiocul începea să se usuce, iar punga de parmezan era desfăcută de 2 zile. Mi-am amintit şi de două bucheţele de broccoli uitate în congelator şi mi-am încropit o cină pe cinste.

Ingrediente: 

Pentru o porţie

  • 2 bucheţele de broccoli
  • 1/2 ceapă mică albă
  • 1/2 dovlecel
  • 1 cartof alb mediu
  • 1 lingură parmezan
  • 5 frunze de busuioc
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • aprox. 200ml apă

 

Mod de preparare: 

  1. Supele cremă n-au nimic complicat. În aparatul de gătit la abur am pus buchetele de broccoli, dovlecelul şi ceapa. În 20 de minute au fost gata. Dacă nu aveţi un astfel de aparat, le puteţi fierbe în apă, pe aragaz.
  2. Într-un blender, peste legumele fierte, am adăugat cartoful, fiert şi el cu o zi înainte, busuiocul, pătrunjelul verde, o lingură de parmezan şi apă. Am folosit apa lăsată de legumele gătite la abur şi am mai completat. În total am pus cca. 200 ml, dar cantitatea depinde de preferinţele voastre, cât de lichidă vreţi să fie supa. Am mixat ingredientele până am obţinut un amestec fin şi omogen.
  3. Am adăugat sare şi piper după gust.

 

 

V-am zis eu că supele cremă nu-s complicate. Şi sunt şi sănătoase. Parmezanul şi busuiocul îi dau acestei supe aromele potrivite.

Sper să vă placă şi vouă!

Poftă bună!

 

 

Alte supe cremă: 
Supă cremă de linte roşie cu curry
Supă cremă de porumb
Supă cremă de cartof dulce cu conopidă
Supă cremă de legume cu ghimbir
Supă cremă de ciuperci
Supă cremă de sfeclă
Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

4 Comments on Supă cremă de broccoli cu dovlecel şi parmezan

  1. Salut! Am facut ieri si mi-a placut combinatia de arome. Si Mariei i-a placut.
    Ramane pe listă. 😊
    Jumatate din cantitatea de broccoli am inlocuit-o cu conopidă că așa s-a potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *