Marca: Goula
Material: Lemn
Vârsta recomandată de producător: 3 ani

 

Descriere şi observaţii 

 

O bună bucată de vreme, Antonia nu a fost atrasă de puzzle-uri de niciun fel. Asta până când l-am cumpărat pe acesta. Eu consider că a ajutat-o destul de mult în dezvoltarea vocabularului şi a asocierii culorilor. Îmi aduc aminte că, în primă fază, punea piesele la întâmplare, apoi a început să le aşeze pe culori. În acest timp, se chinuia să pronunţe numele fructelor şi legumelor pe care le vedea în imagini.

Noi îl avem de vreun an şi jumătate, poate chiar de doi ani. Astăzi vă scriu despre el, pentru că fetiţa mea l-a redescoperit şi s-a jucat cu el în ultimele zile. Mi-am zis că poate v-ar prinde bine să vă spun mai multe despre acest puzzle care a avut succes la noi în casă. 🙂

Jocul conţine o tăbliţă cu 6 rânduri colorate diferit. Pe fiecare rând sunt 5 buline de aceeaşi culoare. Fiecărei buline îi este destinată una dintre cele 30 de piese pe care le are puzzle-ul. Pe fiecare piesă este desenată o legumă sau un fruct. Îmi place că sunt redate cât de real posibil. Dimensiunile puzzle-ului sunt de 32 x 32 x 0.9 cm. Vârsta minimă recomandată de producător este de 3 ani.

Cum spuneam, îmi place că legumele şi fructele sunt redate cât de real posibil. Puzzle-ul este frumos finisat, în sensul că are un strat subţire de lac şi nu sunt aşchii pe nicăieri. Pe de altă parte, mi se pare greu de transportat şi de păstrat, pentru că, odată piesele puse pe tăbliţă, dacă aceasta este înclinată la 90 de grade, piesele cad. Nu are niciun sistem de fixare. Eu îl păstrez într-o pungă.

 

 

 

Un alt aspect care mă deranjează este că faptul că una dintre liniile colorate este albastră în loc să fie mov. Aici trebuie aşezate vânata, smochina, murele şi strugurii, legume şi fructe care sunt, mai degrabă, mov decât albastre. Tot la nivel de culori, cartoful alb pare mai mult portocaliu decât galben, la fel şi porumbul. În rest, nu am alte nemulţumiri legate de acest joc. 🙂

Puzzle-ul vine şi cu o sugestie de joc pentru mai mulţi jucători. Pe vremea când îl foloseam zilnic, noi ne-am făcut propria regulă: fiecare punea, pe rând, câte o piesă până completam tăbliţa.

Din păcate, nu l-am găsit în niciun magazin online sau fizic din România. Eu l-am cumpărat de pe Amazon şi a costat aproximativ 70-80 de lei. În magazinele de la noi, găsiţi jocuri asemănătoare de la acelaşi producător.

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

 

  • ajută la cunoaşterea lumii înconjurătoare.
  • dezvoltă abilităţi de asociere.
  • dezvoltă capacitatea de concentrare.
  • ajută la dezvoltarea vocabularului.

 

Alte jocuri care s-ar putea să vă placă: 

 

Construieşte imagini, pas cu pas
Construim cu magneţii Magspace
Jocul care mi-a ţinut copilul ocupat în călătorie
Joc: Anotimpuri magnetice

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *