Ingrediente:
- 3-4 linguri de paste fierte al dente (eu am folosit perle)
- 2 buchetele de broccoli
- 2 buchetele de conopida
- 1/3 dovlecel (mic)
- 1/4 ardei gras rosu copt
- 1 lingura de piure de dovleac copt
- 1/2 ceapa esalota (sau de care aveti)
- 1 galbenus sau un ou intreg (depinde de varsta copilului si de alimentele introduse)
- 2 lingurite de smantana
- oregano
- patrunjel
- unt
Mod de preparare:
- Pastele le-am fiert al dente.
- Legumele (broccoli-ul, ceapa, conopida si dovlecelul) le-am gatit 10 minute la abur. Eu folosesc aparatul de la Philips Avent. Precizare: ceapa am taiat-o marunt.
- Intre timp, galbenusul l-am omogenizat bine cu smantana si cu verdeata.
- Cand legumele au fost gata, le-am pasat cu furculita, iar ardeiul l-am taiat marunt. Ardeiul si dovleacul le aveam portionate in congelator.
- Am amestecat legumele si pastele cu amestecul de galbenus si smantana. Am uns un vas din ceramica cu unt si am dat compozitia la cuptor timp de 20 de minute (in cuptorul preincalzit la 180 de grade).
Pastele noastre au fost delicioase! Merg si pentru adulti chiar si fara sare.
Alte retete cu conopida: Crema de branza cu conopida si cartof dulce.
Alte retete cu dovleac: Pui cu dovleac si caise.
Alte retete cu broccoli: Quinoa cu broccoli si cartof dulce.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Ce fel de paste folosesti?
Nu locuiesc in Romania si marcile nu stiu daca sunt aceleasi. Folosesc paste bio fara ou.
Se poate oare si fara ou?
Multumesc
Nu prea, pentru că oul încheagă compoziția.