Îmi place mâncarea colorată. Mănânc parcă mai cu poftă când am un preparat colorat, sănătos şi cu texturi diferite. Acesta ar fi doar un motiv pentru care vă împărtăşesc această reţetă. Găsiţi mai jos şi altele:
♣ Copilul este în vacanţă şi trebuia să-i pregătesc un prânz rapid. În această săptămână ne şi mutăm (sper) aşa că nu-mi permit să stau prea mult în bucătărie. Ce ziceţi că pentru pregătirea acestei reţete am avut nevoie de mai puţin de 30 de minute, timp în care mi-am văzut de alte treburi?
♣ Am vrut să vă arăt un prânz care poate fi potrivit pentru orice vârstă, chiar şi pentru bebeluşi.
♣ Se poate ca un peşte gătit la abur să aibă gust. Şi gustul nu-i este dat de vreo cantitate generoasă de sare, cum ar crede unii.
♣ Un aparat de gătit pentru bebeluşi se poate folosi şi atunci când copilul creşte aşa că este o investiţie care merită (după părerea mea pur subiectivă).
V-aş scrie mai multe, dar cred că vreţi reţeta înainte de toate. 🙂
Ingrediente:
- 1 file de peşte (cod am folosit eu)
- 1 sfeclă mică
- 4 cartofi mici
- condimente pentru peşte: piper, sare de Himalaya, turmeric, boia, busuioc uscat, oregano uscat.
- 1 cub de unt (10g)
- lapte (opţional)
Mod de preparare:
Peştele l-am lăsat la decongelat peste noapte, în frigider. Aşa cum v-am mai spus, prefer peştele congelat în detrimentul celui aşa-zis proaspăt. Nu am nicio garanţie că este cu adevărat proaspăt, şi nu congelat şi decongelat pentru vânzare. Şi, aşa cum ştim, orice produs trebuie consumat în 24 de ore de la decongelare. Eu am folosit cod pentru această reţetă.
Am tapetat bine peştele cu hârtie de bucătărie pentru a elimina apa în exces. Apoi l-am condimentat cu puţin piper proaspăt râşnit, un praf de sare de Himalaya proaspăt râşnită şi ea, turmeric şi boia dulce de ardei după gust, busuioc şi oregano uscat.
Am curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe cartofii şi sfecla. Legumele le-am aşezat în tava de jos a robotului pe care l-am folosit pentru această reţetă, un Nutribaby 5 în 1 de la Babymoov. În tava de sus am pus peştele, acolo unde puterea aburului este uşor mai redusă, pentru că are nevoie de un timp mai scurt de gătire. Bineînţeles că puteţi realiza reţeta şi fără acest robot, dar a fost ajutorul meu de nădejde în acest caz. L-am setat să gătească la abur timp de 20 de minute şi-am plecat să fac altceva în acest timp. Mai dau ceva din casă: încă privilegiez gătitul la abur. Păstrează mult mai bine nutrienţii decât gătitul prin fierbere, de exemplu.
Când s-au scurs cele 20 de minute, am pus cartofii şi sfecla în blender. Peştele l-am lăsat în tava în care a fost gătit, acoperit încât să se păstreze cald. Peste legume am adăugat un cub de unt, un praf de sare şi puţin lapte, dar şi apa aromată pe care aparatul a recuperat-o în urma gătirii la abur. Am mixat până am obţinut un piure fin.
Uite aşa am obţinut un prânz sănătos într-un timp foarte scurt. Aş mai fi adăugat puţină cepşoară sau pătrunjel verde tocat, dar n-aveam în casă şi nici timp să fug la magazin. Ce voiam să vă mai spun este că am auzit foarte des păreri conform cărora un astfel de aparat nu are viaţă lungă, că ne este util doar în primele luni de diversificare. Eu aş spune că depinde cum şi ce gătiţi. Primul meu aparat bebeluşesc pentru gătit m-a ţinut mai bine de 2 ani şi l-am folosit cel puţin o dată pe zi. Când a început să dea rateuri, am intrat în semi-panică. În blenderul lui mic făceam sosuri, compoziţiile pentru reţetele raw, pasta de curmale, smoothie-uri, budinci rapide (fără cereale) şi funcţia de gătit la abur îmi servea pentru toate budincile pe bază de legume şi nu numai. Faţă de primul robot pe care l-am avut, acesta are un spaţiu mai generos pentru gătit la abur şi are acele tăvi care permit ca peştele, de exemplu, să fie gătit perfect fără a fi tăiat în cubuleţe. Pe scurt, prefer să am în casă lucruri care îmi uşurează viaţa. Dacă sunteţi în căutarea unui astfel de robot, pe acesta îl găsiţi aici.
Poftă bună! 🙂
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Servus Flavia.Mă pregătesc să fac reteta aceasta.Te rog să imi spui ce mărci de peste cumperi si de unde.Am citit articolul tău cu sigla MSC dar eu nu am găsit până acum.😣.Merci mult.
Bună, Tunde. Eu am folosit cod de la Edenia pentru această rețetă.