Sunt un mare fan al budincilor. Mâncăm din ele 2 dimineţi la rând, se fac repede, sunt sănătoase şi nu există limită de combinaţii. De data aceasta, am încercat o budincă de mei cu măr şi dovleac. A fost delicioasă, foarte apreciată de „budincăreasa” mea mică. 🙂 Vedeţi mai jos ingredientele de care aveţi nevoie pentru această reţetă.
Ingrediente:
- 6-7 linguri mei decorticat
- 200-300 ml lapte
- 100-120g dovleac copt
- 1 măr
- 1 banană mică
- 2 linguri ricotta
- 1 ou
- scorţişoară
- unt şi pesmet (pentru forme/tavă)
Mod de preparare:
- Meiul l-am pus la hidratat peste noapte. A doua zi l-am fiert în lapte până lichidul a fost complet absorbit şi boabele de mei au devenit moi.
- Am lăsat meiul fiert să se răcească. Între timp, am spălat, am curăţat şi am tăiat fructele şi dovleacul. Întotdeauna am dovleac copt în congelator. Congelez porţii mici pe care le pot decongela peste noapte şi le pot folosi în budinci, checuri sau brioşe.
- Am pus într-un blender mărul, banana, dovleacul şi oul. Le-am mixat până am obţinut un amestec omogen. Apoi le-am turnat peste meiul fiert. Am adăugat scorţişoară şi ricotta şi am amestecat bine.
- Am uns 3 vase Ramekin (Ramequin, cum se mai numesc) cu unt şi le-am tapetat cu pesmet. Am pus în fiecare formă câte 4 linguri din compoziţie şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute.
Şi gata micul dejun sănătos, delicios şi fără zahăr, bun pentru copii, dar şi pentru părinţi. 🙂
Alte reţete de budinci:
Budincă de mălai cu dovleac şi banană (fără zahăr)
Budincă de bulgur cu ricotta (fără zahăr)
Budincă de chia cu ciocolată şi cremă de caju
Budincă de pâine cu cremă de brânză (fără zahăr)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Super reteta cu dovleac 😊Se poate pune și la abur?eu am congelat(crud)și dca îl pun la cuptor nu rămâne nimic din el🙂Multumesc.
Mă bucur că îţi place. Da, bineînţeles că îl poţi găti şi la abur. Eu îl congelez copt. Poate îţi este mai simplu aşa, pe viitor.
Ok așa o sa fac pe viitor(nu știam ca îl pot coace😊)Am făcut astăzi aceasta reteta.A iesit super delicioasa😋Multumesc mult😚
Cu mare drag! 🙂
Azi am incercat pentru prima oara aceasta budinca si a devenit deja una din preferatele noastre. Nu stiu cum mancati voi 2 dimineti la rand, pentru ca a noastra e gata (am mancat si eu 🙄)
E un „must try” pt mamicile cu pici mofturosi ( cum e a mea)
Flavia, multumim pt inspiratie! Te pupam
Să vă fie de bine! Tare mă bucur că vă place. 🙂
Buna, mie mi se pare consistenta lipicioasa. Asa trebuie? Merci
Budinca mea nu are consistenta lipicioasa. Este usor umeda, dar nu lipicioasa.
Buna!
Pot pune mascarpone in loc de ricota?
Mai demult am facut o reteta de a ta cu caju si lamaie insa nu o mai gasesc, ma poti ajuta te rog cu reteta?
Multumesc!
Bună, Mioara
Mascarponele e mai gras. Nu cred că textura ar fi aceeaşi şi nici gustul.
Oare la ce reţetă te referi? Cea de cheesecake vegan oare? Ce mai avea pe lângă lămâie şi caju?
Foarte buna!❤️
Facem provizii de dovleac copt si congelat!
Să vă fie de bine!
Dacă sunteți fani dovleac, atunci e musai să vă faceți provizii. 🙂
Putem folosi lapte vegetal.in loc de lapte ?
Putem sa nu punem ricotta? Noi avem aplv si nu putem folosi lactate, din pacate.
Da, se pote folosi lapte vegetal în locul celui de vacă, iar ricotta se poate omite.