Judecând după aspect, nu-s cele mai apetisante brioşe, însă vă garantez că sunt foarte gustoase. Sunt moi, se topesc în gură şi sunt aromate. Dacă aceste argumente nu vă sunt suficiente ca să le încercaţi, vă mai spun şi că sunt fără zahăr şi fără îndulcitori, dar sunt suficient de dulci. Să vă spun şi că merg de minune servite la micul dejun cu o cană de lapte cald? Dacă v-am făcut poftă, găsiţi reţeta mai jos.
Ingrediente:
- 80g făină integrală
- 50g făină de migdale
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 3 banane bine coapte (300g)
- 3 linguri ulei
- 5 curmale
- 2 linguriţe fulgi de cocos
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă cacao crudă
- 2 linguriţe făină din seminţe de in
Mod de preparare:
- Am mixat într-un blender baza lichidă a brioşelor cât să obţin o compoziţie omogenă: ouăle, bananele şi uleiul.
- A treia parte din această compoziţie (am obţinut 380g în total) am mixat-o cu o linguriţă de cacao crudă, fulgii de cocos şi curmalele hidratate în prealabil timp de aproximativ 2 ore. Am lăsat-o deoparte.
- Separat, am amestecat ingredientele uscate: făina integrală, făina de migdale, scorţişoara, praful de copt şi făina din seminţe de in. Am turnat ingredientele uscate peste restul de bază lichidă.
- Practic, am obţinut 2 aluaturi diferite, unul deschis la culoare şi celălalt de culoarea ciocolatei. Am folosit o tavă de mini brioşe. În fiecare formă am pus o linguriţă de aluat deschis la culoare, una de aluat cu cacao şi din nou o linguriţă din primul aluat.
- Deasupra am ornat brioşele cu felii de banană. Le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute. După acest timp de coacere, le-am mai lăsat în cuptor pentru aproximativ 10 minute. Dacă faceţi aceste brioşe într-o tavă clasică pentru brioşe, cu forme mai mari, lăsaţi-le puţin mai mult la copt şi verificaţi-le cu o scobitoare încât să vă asiguraţi că sunt coapte.
Veţi obţine nişte brioşe în două culori. Au două texturi uşor diferite, sunt moi, foarte puţin umede şi aromate atât cât trebuie. Poftă bună!
Alte reţete de brioşe dulci:
Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove
Brioşe cu mascarpone şi vişine
Brioşe cu unt de arahide
Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr)
Brioşe cu banane şi sfeclă coaptă
Mini brioşe cu mere şi morcovi (fără zahăr)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Ne-au plăcut, mtumim de rețeta.
De unde ai luat formele de Silicon bpa Free ? Mulțumesc!
Le-am luat dintr-un magazin din Germania sau din Belgia, nu mai reţin exact.
FLAVIAAAAA!! sunt nemaipomenite, eu am „halit” 2 deja, o aștept pe Valeria sa se trezească (2ani) si sunt sigura ca o să-i placă. Eu am adăugat dubla porție de fulgi de cocos, mama mama ce bunătate de rețeta!! Îți mulțumesc! 😘😘
Să vă fie de bine! Ce mă bucur când îmi scrieţi că vă reuşesc reţetele şi că vă plac. 🙂
Baietelul meu are intoleranta la lapte si zahar si din acest motiv este foarte dificil la mancare. Dar a spus ca briosele sunt ”delicioase”. Recunosc ca m-am orientat dupa recenzii, nu stiu altele cum sunt, insa acestea sunt reusite. Am folosit forme nu foarte inalte pt copt
Salut
Tare mă bucur că vi s-a potrivit rețeta asta! 🙂