Îmi plac sosurile pe bază de ardei copţi. Avem zile în care nu mâncăm carne la prânz, ci supe creme de legume, frittata sau quinoa cu legume. A fost prima dată când am încercat să fac quinoa cu sos. Eu am fost extrem de încântată de rezultat, Antonia mai puţin. În ultima vreme, quinoa nu pare a fi preferata ei. Daţi-i o şansă preparatului! Eu zic că merită. 🙂
Ingrediente:
- 4 linguri quinoa
- 1 morcov
- 2-3 buchete de broccoli
- 1/4 dovlecel
- 1 ardei copt
- 1 linguriţă smântână
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
- Întâi m-am ocupat de quinoa. Am hidratat-o timp de 2 ore în apă, am spălat-o bine şi apoi am fiert-o.
- Între timp, morcovul, buchetele de broccoli şi dovlecelul le-am tăiat în bucăţi potrivite şi le-am gătit la abur.
- Sosul a fost simplu de pregătit. Ardeiul copt l-am mixat în blender cu smântâna.
- Quinoa fiartă şi scursă de apă am amestecat-o cu legumele şi cu sosul de ardei copt. Am adăugat frunze de pătrunjel după gust.
Un prânz simplu, bun şi sănătos!
Alte reţete fără carne pentru masa de prânz:
Frittata cu spanac si mozzarella
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram