Îmi plac sosurile pe bază de ardei copţi. Avem zile în care nu mâncăm carne la prânz, ci supe creme de legume, frittata sau quinoa cu legume. A fost prima dată când am încercat să fac quinoa cu sos. Eu am fost extrem de încântată de rezultat, Antonia mai puţin. În ultima vreme, quinoa nu pare a fi preferata ei. Daţi-i o şansă preparatului! Eu zic că merită. 🙂

 

Ingrediente: 

 

  • 4 linguri quinoa
  • 1 morcov
  • 2-3 buchete de broccoli
  • 1/4 dovlecel
  • 1 ardei copt
  • 1 linguriţă smântână
  • frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare: 

 

  1. Întâi m-am ocupat de quinoa. Am hidratat-o timp de 2 ore în apă, am spălat-o bine şi apoi am fiert-o.
  2. Între timp, morcovul, buchetele de broccoli şi dovlecelul le-am tăiat în bucăţi potrivite şi le-am gătit la abur.
  3. Sosul a fost simplu de pregătit. Ardeiul copt l-am mixat în blender cu smântâna.
  4. Quinoa fiartă şi scursă de apă am amestecat-o cu legumele şi cu sosul de ardei copt. Am adăugat frunze de pătrunjel după gust.

 

Un prânz simplu, bun şi sănătos!

 

Alte reţete fără carne pentru masa de prânz:

Frittata cu spanac si mozzarella

Tocăniță de linte cu legume

 

 

Supa crema de ciuperci

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *