Văzusem într-o revistă o reţetă de paste cu sfeclă. Primul lucru care mi-a atras atenţia a fost culoarea. Mi-am spus că sigur Antonia va fi încântată să mănânce paste roz. Uitându-mă la ingrediente, ştiam că reţeta nu va fi pe placul ei din punct de vedere gustativ şi nici pe al meu. Am păstrat ideea de bază, însă gustul l-am adaptat după preferinţele noastre. Ştiţi câtă fericire încape în glasul unui copil care spune: „Mami, pate ioz!” (Mami, paste roz!)?
Ingrediente:
Pentru sos:
- 150g dovlecel (cântărit crud)
- 1 ceapă mică eşalotă sau 1/4 ceapă roşie
- 1 căţel mare de usturoi
- 2 roşii medii
- 50-60g sfeclă coaptă
+
- 200g paste integrale (eu am folosit spaghete)
- parmezan şi pătrunjel verde pentru servit
Mod de preparare:
- Dovlecelul l-am gătit la abur, iar roşiile le-am opărit timp de aprox. 5 minute. Crestaţi-le uşor în formă de cruce în partea superioară. Le veţi decoji mai uşor şi veţi evita să se spargă/să se crape.
- Am pus în blender dovlecelul, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, ceapa, usturoiul şi sfecla coaptă. Eu am mereu sfeclă coaptă în congelator. Am mixat ingredientele până am obţinut un sos omogen.
- Am fiert pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le-am amestecat cu sosul. Le-am servit cu pătrunjel verde şi puţin parmezan.
Au fost colorate şi gustoase!
Alte reţete de paste:
Paste cu dovlecei şi smântână dulce
Paste cu spanac şi ierburi aromatice
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Ceapa si usturoiul le-ai pus crude? Cum ai copt sfecla? Merci!
Da, le-am pus crude, dar le poti gati la abur, impreuna cu dovlecelul. Sfecla am spalat-o si am copt-o la 180 de grade Celsius. Nu stiu sa iti spun exact cat timp am tinut-o, dar cand furculita o patrunde cu usurinta, atunci este coapta.