Luni, 10 iulie
Mic dejun: Crackerşi cu pastă tartinabilă de măsline verzi.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel şi pătrunjel verde.
Gustare: Nectarine.
Gustare 2: Pâine integrală (pentru că lunea este zi de cumpărături).
Cină: Pizza cu blat din dovlecei + iaurt.
Marţi, 11 iulie
Mic dejun: Budincă de mei cu mere.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, morcovi, dovlecei, praz, oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Cireşe.
Cină: Budincă de legume – o variantă perfectă pentru reciclarea legumelor :).
Miercuri, 12 iulie
Mic dejun: Budincă de mei cu mere.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Sandwich-uri cu caşcaval (la creşă). A fost plecată cu colegii de la creşă în vizită la o fermă din apropiere. La finalul vizitei au făcut un picnic.
Gustare: Banană şi pepene roşu.
Cină: Budincă de legume + iaurt. În ultima vreme, cina reprezintă o adevărată provocare. Pare să nu-i mai placă nimic în afară de sfântul iaurt. Adică, acceptă brioşe sau checuri, dar budinci sau alte preparate este mai dificil. Sper că este o etapă care va trece repede.
Joi, 13 iulie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană, migdale şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, dovlecel, praz , morcov, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: Cireşe.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Vineri, 14 iulie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) cu roşii şi ardei gras roşu. Am găsit o brânză proaspătă delicioasă de la Elle&Vire.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de conopidă + paella de legume cu peşte (meniul de la creşă).
Gustare: Caisă şi măr.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Sâmbătă, 15 iulie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) cu roşii.
Prânz: Chiftele din carne de vită cu coriandru cu garnitură de legume gătite la abur (morcov, dovlecel, broccoli).
Gustare: Măr şi caisă.
Cină: Cartofi dulci cu rozmarin cu sos de iaurt cu usturoi.
Duminică, 16 iulie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi mesquite.
Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.
Gustare: Pepene roşu şi nectarină.
Cină: Chec cu spanac şi feta.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram