Ingrediente (pentru 2 portii de aproximativ 100g):

  • 1 cartof dulce
  • 1 felie de dovleac copt (groasa cam de 6-7cm)
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1/2 ceapa esalota (au orice alta ceapa aveti in casa)
  • 2 cuburi supa baza de pui
  • un varf de cutit de unt
  • un varf de cutit de vanilie

 

Mod de preparare:

  1. Am gatit cartoful si ceapa la aburi.
  2. Am adaugat restul ingredientelor si le-am mixat pan am obtinut un piure cremos.

 

Stiam deja ca orice reteta cu cartof dulce e un succes. Fetita mea a mancat pe nerasuflate vreo 120g.

 

Alte retete cu dovleac:

Pui cu dovleac

 

Later edit: Combinatiile in care se regasesc doua sau mai multe alimente bogate in betacaroten (cartof dulce, dovleac, morcov, etc.) ar trebui sa faca parte din categoria exceptiilor (tocmai datorita continutului bogat de beta caroten).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *