Ingrediente:
- 20g pui
- 1 esalota mica sau o jumatate de ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- 1/3 ardei gras rosu copt
- 1 morcov
- 60g mar (eu am avut Royal Gala)
- 1 pruna uscata (am hidratat-o cam 5 ore)
- un varf de cutit de scortisoara
- ulei
- apa
Mod de preparare:
- Am curatat/spalat/taiat morcovul, ceapa si usturoiul si le-am gatit la aburi timp de 20 de minute.
- Ardeiul l-am avut in congelator pentru ca niciodata nu folosesc unul intreg. Coc cate unul in cuptor si il impart in 3 incat sa am pentru 3 preparate.
- Dupa ce legumele s-au fiert, am scurs intr-un pahar o parte din apa pe care au lasat-o. Nu vroiam sa obtin un piure prea moale. Scurg apa intr-un pahar ca sa mai pot adauga daca e nevoie.
- Peste legumele fierte am adaugat ardeiul copt, puiul taiat cubulete, marul spalat/curatat de coaja si de samburi, taiat in cubulete, pruna hidratata, scortisoara si uleiul. Le-am mixat pe toate pana am obtinut consistenta dorita.
Fetitei mele i-a placut foarte mult, desi asocierea de ingrediente pare ciudata la prima vedere ?.
Sursa de inspiratie: Annabel Karmel
Super. Am papat in sfârșit! Mulțumim de reteta
Cu mare drag! 🙂
Puiul presupun ca e si el facut la abur
Mi-a scăpat cumva, pe vremea respectivă, să menţionez gătirea puiului. Poate fi fiert sau gătit la abur.