Îmi plac tartele pentru că se fac repede şi uşor, se pot păstra pentru a doua zi şi se pot reîncălzi sau servi reci. Mai mult decât atât, sunt extrem de versatile şi se pot face în nenumărate combinaţii şi, dată fiind vremea de afară, merg de minune atunci când vreţi să pregătiţi ceva bun pentru un picnic în parc.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 250g făină integrală
- 125g unt
- 40ml apă rece
- un gălbenuş de ou
- un praf de sare
Pentru umplutură
- aprox. 500g piept de curcan
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 2 morcovi medii
- 1 dovlecel (200-250g)
- o mână de broccoli
- 1/2 ardei gras roşu (mare)
- 2-3 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- curry dulce
- oregano
- 2 ouă
- 3 linguri de smântână
Mod de preparare:
- Am început cu aluatul. Atât pentru tartele dulci, cât şi pentru cele sărate urmez reţeta Jamilei de crustă pentru tartă. Explică pas cu pas cum se face aluatul pentru tartă.
- Pentru umplutură am tăiat o ceapă mărunt şi am zdrobit 3 căţei de usturoi. Le-am pus într-o tigaie de wok cu aproximativ 100-150 ml de apă (nu le călesc!).
- Am adăugat morcovii daţi pe răzătoarea mică, dovlecelul tăiat cubuleţe, broccoli tăiat în bucăţi potrivite şi ardeiul tăiat mărunt. Când legumele au fost uşor pătrunse, am adăugat pieptul de curcan tăiat în cubuleţe. Am amestecat bine şi l-am lăsat în tigaie până s-a albit şi s-a evaporat apa. Dacă legumele şi carnea lasă prea multă apă, o puteţi scurge. Dacă aşteptaţi prea mult ca să se evapore apa din tigaie, riscaţi să aveţi o carne prea uscată.
- Am adăugat pasta de roşii şi condimentele. Cantităţile le decideţi în funcţie de gustul vostru. Am amestecat bine şi am lăsat compoziţia să se răcorească.
- Am pus compoziţia în crusta pentru tartă, coaptă după instrucţiuni, iar deasupra ei am turnat cele 2 ouă bătute cu smântâna. Puteţi să adăugaţi şi caşcaval pentru gratinare. Eu am optat pentru o tartă mai uşoară din punct de vedere al grăsimilor (şi al caloriilor).
- Am dat tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute (până s-a rumenit uşor).
Pozele au fost făcute în grabă pentru că eram prea pofticioşi flămânzi încât să îi putem rezista tartei şi cu prea puţină răbdare pentru cadre mai artistice :).
Alte reţete asemănătoare:
Clătite cu carne de vită şi legume
Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna Flavia, asa cum am promis, revin cu feed-back la fiecare reteta pe care o incerc. Am facut astazi aceasta tarta si a fost foarte buna.
Este un pranz consistent dar intr-un mod echilibrat, avand atatea legume, si poate fi manacata si rece dar, asa cum scriai si tu, poate fi si reincalzita.
Multumesc pentru aceasta reteta!
Cu mare drag! 🙂 Îţi mulţumesc că ai revenit. Apreciez! Te mai aştept.