Meniu diversificare

Luni, 12 iunie

 

Mic dejun: Crackerşi  cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Prânzo-gustare 1: A fost plecată cu colegii de la creşă într-o drumeţie prin pădure unde a făcut un parcurs în picioarele goale. Cei de la creşă au pregătit gustări cu caşcaval.

Prânzo-gustare 2: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Smoothie de fructe (cumpărat).

CinăPancakes cu broccoli şi ceapă verde

Pancakes cu broccoli si ceapa verde

 

 

Marţi, 13 iunie

 

Mic dejun: Pâine prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, morcov, ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Cireşe.

CinăSupă cremă de sfeclă

pastă tartinabila de masline verzi

 

Miercuri, 14 iunie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană, scorţişoară şi vanilie.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de dovlecei cu busuioc + cordon bleu cu salată verde, morcovi şi piure de cartofi (meniul de la creşă).

Gustare: Cireşe.

CinăSupă cremă de sfeclă + câteva legume pe care i le-am lăsat deoparte din tagliatellele de legume cu pui şi nuci caju.

 

 

Joi, 15 iunie

 

Mic dejun: Crackerşi cu cremă de brânză. Am făcut o cremă de brânză rapidă din câteva ingrediente: ricotta, puţin avocado, ardei copt, ceapă verde, boia dulce de ardei, pătrunjel verde şi oregano.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Carne de găină cu praz, broccoli, morcov, ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Caise şi nectarină.

Cină: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella

Bruschete copii

 

Vineri, 16 iunie

 

Mic dejun: Crackerşi cu cremă de brânză.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de cartofi cu cepşoară + carne de pui cu sfeclă, fasole verde şi gnocchi din cartofi (meniul de la creşă).

Gustare: Caise.

Cină: Soufle de dovlecei. Pe lângă ricotta, am adăugat şi puţină feta. 

 

Sufleu de dovlecei

 

Sâmbătă, 17 iunie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu migdale, banană, scorţişoară şi vanilie.

Gustare: Smoothie cu mango (cumpărat).

Prânz: Carne de vită cu fasole verde, conopidă, morcov, ceapă, ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Cireşe şi caise.

Cină: Pogăci cu ricotta şi caşcaval. Am fost la ziua de naştere a unei fetiţe. Tort nu a vrut, deşi ea nu refuză nimic din ceea ce seamănă a chec :). Nu m-am supărat chiar deloc pentru că era un tort plin de zahăr. 

 

Duminică, 18 iunie

 

Mic dejun: Muesli (fără zahăr adăugat) în lapte vegetal (grâu spelta cu alune).

Prânz: Peşte cu cartof dulce şi cu ierburi de Provence în papiotă.

Gustare: Cireşe şi caise.

Cină: Paste cu sos de roşii, busuioc şi parmezan.

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Meniu pentru copii şi părinţi (13)

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *