De ceva vreme mi-am propus să reduc alimentele bogate în carbohidraţi. Problema sunt pancakes-urile care îmi plac atât de mult (cum bine ştiţi). Mi-am spus că cu siguranţă sunt mame cu copii intoleranţi la gluten aşa că aş putea încerca o reţetă nouă. Zis şi făcut!
Nu ştiu dacă este potrivit să le numesc clătite, însă nici plăcinte nu ar fi fost mai reprezentativ. Spuneţi-le cum vreţi voi: clătite, pancakes, plăcinte, turte, chestii bune :). Pentru că de bune sunt excelente. Confirmă toddler-iţa şi soţul din dotare.
Ingrediente:
- 120g făină de cocos
- 80g făină de migdale
- 4 ouă
- 2 linguri ulei
- 100-150ml lapte (vegetal am folosit eu)
- 1 lingură miere
- 1/2 linguriţă esenţă naturală de lămâie
- 1/2 linguriţă pudră de vanilie
- 1 + 1/2 linguriţe praf de copt
Mod de preparare:
- Cu ajutorul mixerului am amestecat ingredientele lichide: ouăle, uleiul, laptele şi mierea.
- În compoziţia lichidă am încorporat amestecul de ingrediente uscate: făina de cocos, făina de migdale, esenţele şi praful de copt.
- Am obţinut un aluat moale, dar compact şi modelabil cu mâna. Pentru fiecare clătită am folosit o lingură cu vârf de aluat (au avut cca. 1cm grosime).
- Am aşezat clătitele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. După 15 minute le-am întors pe cealaltă parte pentru încă 5 minute.
Să nu vă aşteptaţi ca textura să semene cu cea ale pancakes-urilor clasice. Sunt mai uscate, însă aromate şi săţioase. Antonia le-a servit cu iaurt vegetal de cocos şi felii de banane. Eu şi soţul ne-am adăugat sos de afine făcut în casă. Practic, am blenduit două mâini de afine cu o banană şi o lingură de miere.
Să aveţi poftă!
Alte reţete de pancakes:
Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, ou, făină sau lactate)
Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos
Pancakes la cuptor cu sos de căpşuni
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Arata bine ! Cu siguranta au un gust minunat
Daaa. Sunt foarte gustoase 🙂
Buna Flavia, retele sunt foarte apetisante, insa unde gasim ingredientele naturale precum esentele sau iaurtul de cocos?
Am un baietel care implineste 1 anisor si vreau sa il hranesc cat mai sanatos, mai ales ca nu mai avem asa multe restrictii 🙂
Multumesc!
Bună Alexandra,
Mă bucur că îţi plan reţetele de pe blog.
Produse naturale găseşti în Plafar, în magazine bio online sau offline. Esenţele le fac sau le cumpăr dintr-un magazin bio. Folosesc coajă de lămâie sau de portocală bio, pe care o decojesc cu peeler-ul pt legume. Am grijă să iau cât mai puţin din partea albă. O las la uscat cam 24 de ore după care, dacă mai este nevoie, o usuc în cuptor la temperatură mică. Apoi, când e uscată bine, o râşnesc în râşniţa pentru cafea. Şi gata esenţa :).
Vanilia pudră şi iaurtul de cocos le cumpăr din acelaşi magazin bio. Poţi folosi liniştită şi păstăi.