Ingrediente:
- 80g griş
- 80g făină integrală
- 1 banană mare (130g piure)
- 40g unt (la temperatura camerei)
- 1 ou
- 30-40g seminţe (eu am folosit seminţe de floarea soarelui şi seminţe de dovleac)
- 40-50g fructe uscate (eu am folosit stafide şi merişoare)
- 1 lingură miere
- 1 linguriţă esenţă naturală de portocale
- 1/2 linguriţă pudră de vanilie
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
- Într-un bol am amestecat banana făcută piure, untul, mierea şi oul.
- Peste compoziţia obţinută am adăugat ingredientele uscate: grişul, făina, esenţa de portocale, pudra de vanilie şi praful de copt.
- În acest aluat am încorporat seminţele şi fructele uscate.
- Mi-am uns mâinile cu unt de cocos şi am modelat biscuiţii. La un biscuite am pus aproximativ o linguriţă de aluat.
- I-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi i-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute.
Simpli, rapizi şi hrănitori :)!
Sfaturi:
- Dacă lăsaţi aluatul timp de 30-40 de minute la frigider, îl veţi modela mai uşor cu mână.
- Lăsaţi spaţiu între biscuiţi atunci când îi puneţi în tavă. Cresc la copt.
Alte reţete de biscuiţi:
Biscuiţi moi cu secară şi ricotta
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Ce textura au biscuitii? Moale sau crocanta? Multumesc!
Sunt uşor crocanţi în exterior şi moi în interior.
Foarte buni biscuiti! I-am facut pentru prima data ieri si fetita mea de 2 ani e incantata de ei! Multumim pentru retete o sa incerc cat mai multe de pe blog.
Ma bucur ca au avut succes!
Pe masura ce incerci alte retete, te astept sa revii cu un feedback. 🙂
Simplu de facut si chiar deliciosi pt cat de hranitori sunt! Si au iesit nici prea multi, nici prea putini. Multu pt reteta, it’s a keeper! 🙂
Ma bucur ca au fost pe gustul vostru! 🙂