Luni, 20 martie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de cocos cu orez) cu banană, nucă şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Ciorbă rădăuţeană baby friendly. Cu ciorbele nu îi intru în graţii fiicei. Scoate bucăţile din toate ciorbele :).
Gustare: Pară şi banană.
Cină: Pâine cu ricotta şi măsline – salvarea noastră atunci când suntem în criză de timp.
Marţi, 21 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă de avocado cu ou.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, morcov, dovlecel, usturoi, oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Banană.
Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).
Miercuri, 22 martie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de grâu cu alune) cu banană, nucă şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă de sparanghel + Pita cu legume, mozzarella şi sos de iaurt (meniul de la creşă).
Gustare: Mango.
Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).
Joi, 23 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi şi roşii. Se pare că roşiile chiar încep să-i placă. Vă recomand cu tot dragul şi cu toate papilele mele (noastre) gustative pasta asta de măsline. Este minunată!
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.
Gustare: Banană. A revenit fixaţia pentru banane.
Cină: A decis că iaurtul este mai bun decât budinca de cartofi cu broccoli.
Vineri, 24 martie
Mic dejun: Pâine integrală cu ricotta.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Din meniul de la creşă nu a vrut escalopul de porc cu sos de smântână şi s-a mulţumit cu ce era pe lângă: supă de mazăre şi garnitura de la felul doi – fasole verde şi cartofi.
Gustare: Măr şi banană. A fost primul ei măr întreg, adică mâncat ca atare fără să îl curăţ sau să-l tai. Poate că ar fi fost pregătită şi mai devreme, însă nu a părut interesată şi nici eu nu am fost tocmai curioasă să văd dacă îl poate gestiona având în vedere că am avut un episod nu tocmai plăcut când s-a înecat cu coajă de măr.
Cină: Budincă de cartofi cu broccoli.
Sâmbătă, 25 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi şi mozzarella.
Prânz: Ficat de pui cu conopidă, morcov, dovlecel, cimbru şi puţin unt.
Gustare: Şi astăzi s-a luptat cu un măr întreg.
Cină: Budincă de griş (cu lapte de cocos cu orez) cu nucă de cocos şi scorţişoară.
Duminică, 26 martie
Meniul a fost adaptat pentru o călătorie lungă cu maşina.
Mic dejun: Pancakes cu ricotta.
Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) – neapărat să o încercaţi.
Gustare: Chec cu banane.
Cină: Chec cu caşcaval şi măsline.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram