Meniu diversificare 21 luni

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: ananasul.

 

Luni, 6 februarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană, nucă şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Clătite cu carne de vită şi legume. Această reţetă am făcut-o cu gândul la noi, cei mari, însă am adaptat-o puţin încât să fie potrivită şi pentru prânzul fetiţei.

Gustare: Brioşe cu portocale şi migdale. De fapt, este reţeta de brioşe cu portocale şi pudră de roşcove, însă am adaptat-o pentru că nu am mai avut pudră de roşcove în casă.

CinăBudincă de griş cu nucă de cocos şi scorţişoară. Am făcut-o cu lapte de ovăz.

Clatite cu carne de vita si legume

 

 

 

Marţi, 7 februarie

 

Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană. Eu am adaptat reţeta Cosminei de budincă cu dovleac. În loc de 200g de piure de dovleac am pus 100g şi încă 100g de piure de banană. Nu am adăugat niciun fel de îndulcitor.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de cartofi cu praz şi roşii + cordon bleu de curcan (baby friendly) cu mazăre (meniul de la creşă).

Gustare: Pară.

Cină: Bulgur în lapte de cocos cu orez, cu pudră de roşcove, stafide şi nucă de cocos.

 

 

 

Miercuri, 8 februarie

 

Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, morcov, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Clementine.

Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal.

 

Clafoutis de legume cu lapte vegetal

 

 

 

Joi, 9 februarie

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere şi nucă.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, conopidă, usturoi şi cimbru.

Gustare: Chec cu mălai şi portocale. Este o reţetă foarte aromată! Neapărat să o încercaţi. Nouă ne-a plăcut tare mult.

Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal.

 

 

Vineri, 3 februarie

Mic dejun: Budincă de mei cu mere şi nucă.

Gustare: Ananas (la creşă).

Prânz: Supă cremă de ciuperci + paste cu sos de roşii (meniul de la creşă).

GustareChec cu mălai şi portocale şi chec cu mere. Greşeala mea a fost că le-am pus pe amândouă la vedere.

Cină: Mămăligă cu iaurt.

 

Chec cu malai si portocale

 

 

Sâmbătă, 11 februarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană şi scorţişoară.

Prânz: Peşte în papiotă cu cartof dulce, dovlecel, ceapă, usturoi, puţin unt şi ierburi de Provence. Aici am explicat cum fac papiota pas cu pas.

Gustare: Deliciu cu mere (mere cu nucă, mesquite, seminţe de cânepă, seminţe de chia şi scorţişoară).

Cină: Pâine cu ricotta.

 

 

Duminică, 12 februarie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.

Prânz: Ciorbă de cartofi cu legume. Mai mult tocăniţă decât ciorbă :).

Gustare: Clementine.

Cină: Tartă cu broccoli. Practic, reţeta este cea de tartă cu ricotta şi spanac, dar am făcut-o jumi-juma: jumătate cu spanac şi jumătate cu broccoli.

Tarta cu ricotta si spananc

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *