Ingrediente:
- 2 ouă
- 200g smântână
- 3 linguri de ulei
- 250g făină
- 250g ciuperci proaspete
- o legătură de mărar
- 2 linguriţe praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Am spălat ciupercile, le-am tăiat în bucăţele mici şi le-am pus în tigaie la foc mediu spre mare până când s-a evaporat apa pe care au lăsat-o.
- Separat, într-un bol încăpător, am bătut ouăle cu ajutorul unui mixer.
- Peste ouă am pus smântâna şi apoi uleiul. Am omogenizat compoziţia.
- Am încorporat făina cernută, în ploaie, amestecată în prealabil cu praful de copt. Am amestecat bine toate ingredientele.
- Peste aluat am adăugat mărarul tocat mărunt şi ciupercile (răcite).
- Am turnat compoziţia în forme de brioşe şi le-am introdus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute.
Gustul a fost foarte bun, însă parcă textură a fost uşor uscată. Important este că celei mici i-au plăcut foarte mult.
Alte reţete de brioşe:
Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Sursă de inspiraţie: Brioşe de acasă
Buna Flavia, am facut reteta de 2 ori si nu mi a iesit niciodata..:(
Stiu ca nici cuptorul nu ma ajuta, in 20 min sub nicio forma nu sunt gata, i am lasat o ora la 175 grade si nu se fac in interior, ies crude briosele, putin crude dar suficient cat sa nu le poti manca. Ele foarte gustoase desigur, dar crude.
Am incercat sa le fac mai mici ca poate poate, nici asa. Poate mi se par mie..trebuiesc lăsate la racit? Da mi un sfat daca poti 🙂 Multumesc!
Ah, Georgiana! Îmi pare rău că nu îţi ies. Chiar nu ştiu de ce. Nu ştiu cât de mari le faci, ce fel de cuptor ai, cât de mult mixezi ingredientele. Brioşele şi checurile se lasă întotdeauna la răcit înainte să fie servite. Sper să-ţi iasă sau să reuşeşti să adaptezi reţeta în sensul ăsta.