Budinca la borcan

 

 

Bizar titlul reţetei, nu :)? Veţi vedea că descrie foarte bine preparatul de mai jos.

Acest mic dejun este ideal pentru cei mici şi pentru cei mari mereu pe fugă. Ştim că uneori dimineţile pot fi complicate aşa că ideal ar fi ca micul dejun să se facă singur. Pentru că ştim că nu se poate, îl putem pregăti cu o seară înainte.

 

Ingrediente: 

  • 4 linguri fulgi de ovăz
  • 1 vârf linguriţă de pudră de vanilie
  • 1 linguriţă fructe de goji
  • 1 lingură seminţe de chia
  • 1 lingură făină de migdale
  • 1 linguriţă seminţe de cânepă
  • 1 linguriţă stafide
  • 1 banană
  • 150-200ml lapte de caju sau orice alt lapte vegetal preferaţi

+un borcan cu capac.

Reţeta este foarte versatilă. Puteţi pune nucile şi seminţele care vă plac.

 

Modul de preparare este extrem de simplu, realizabil în 4 paşi:

  1. Puneţi toate ingredientele în borcan, cu excepţia bananei. Aceasta se adaugă proaspătă, dimineaţa, pentru că altfel se oxidează.
  2. Turnaţi laptele peste ingrediente.
  3. Închideţi borcanul şi puneţi-l la frigider până dimineaţa.
  4. Adaugaţi o banană tăiată în bucăţi în momentul servirii.

 

 

Alte reţete pentru micul dejun:

Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella

Frigănele cu ricotta

Guacamole cu ardei copt

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

8 Comments on Budincă la borcan

  1. Delicioasa! Am pregatit-o de ieri seara, iar dimineata am servit-o :). Simplu, rapid, gustos si sanatos. Multumesc pentru inspiratie. ^_^

    • Bună Beatrice,

      Ca arome, folosesc lapte vegetal de cocos cu orez, lapte de ovăz, lapte de caju, lapte de grâu spelta cu alune, etc. Firmele pe care le cumpăr cel mai des (toate bio) sunt: Lima, Provamel şi Bjorg. În România găseşti The Bridge care ştiu că este bun.

  2. Buna ! O intrebare, in cazul in care nu am lapte vegetal as putea sa prepar cu lapte de capra cara sa fie fiert si racit in prealabil? Multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *