Ingrediente:
- 300g ciuperci
- 250g orez (basmati am folosit eu)
- 2 căţei mari de usturoi
- 1 ceapă (eşalotă am folosit eu)
- 6 linguri smântână de migdale
- 1 linguriţă fulgi de drojdie inactivă
- pătrunjel verde (după gust)
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 2 căni de apă
+sare şi piper pentru cei mari.
Mod de preparare:
- Am spălat ciupercile, le-am tăiat în felii potrivite şi le-am pus într-o tigaie, la foc mediu spre mare, încât să iasă apa din ele. Le-am lăsat până nu a mai fost lichid în tigaie.
- Separat, într-o oală încăpătoare, am pus smântâna, usturoiul zdrobit şi ceapa tăiată mărunt. Le-am lăsat la foc mediu timp de 3-4 minute.
- Am adăugat ciupercile şi orezul spălat în prealabil. Am amestecat bine şi am turnat o cană de apă. Am lăsat mâncarea să fiarbă (neacoperită) până orezul a devenit moale. Când orezul a absorbit apa, adaugaţi şi cealaltă cană de apă. Suplimentaţi cantitatea de apă dacă este nevoie.
- Când orezul a fost fiert, am adăugat fulgii de drojdie inactivă, pătrunjelul şi uleiul de măsline.
Poftă bună :)!
Sfat: În mod tradiţional, risotto se prepară cu unt şi parmezan, ingrediente care îi oferă textura cremoasă. Să nu credeţi că acesta nu a ieşit cremos :), însă nu la fel. Pentru un risotto tradiţional, se foloseşte un orez care are o cantitate mai mare de amidon, care sporeşte consistenţa cremoasă. Orezul recomandat pentru risotto este cel cu bobul rotund, soiuri precum: Carnaroli, Arborio, Calriso şi Vialone Nano, primele 3 fiind cele mai utilizate la prepararea risotto-ului.
Alte reţete asemănătoare:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.