Îmi plac pancakes-urile clasice sau cu diferite arome precum cele cu pudră de roşcove, însă am vrut să găsesc o variantă care să nu necesite făină sau proteine de origine animală. Rezultatul mi-a depăşit aşteptările :).
Ingrediente:
- 200g fulgi de ovăz
- 260ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de ovăz)
- 200g piure de banane
- 3 linguri de afine
- 2 linguri fulgi de cocos (fini)
- 3 linguri de ulei
- 1-2 linguri de miere (după gust)
- 1 linguriţă pudră de vanilie
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
- Fulgii de ovăz i-am răşnit încât să obţin o făină fină.
- Am amestecat ingredientele uscate: făina de ovăz, fulgii de cocos, vanilia şi praful de copt.
- Separat, într-un bol încăpător, am amestecat laptele, piureul de banane, uleiul şi mierea.
- Ingredientele uscate le-am turnat peste cele lichide şi am amestecat bine până am obţinut o compoziţie omogenă.
- Am încorporat afinele cu grijă încât să nu le sparg.
- Am copt pancakes-urile aşa cum procedez de obicei cu cele clasice: într-o tigaie antiaderentă, bine încinsă, până se rumenesc uşor. Diferenţa este că aluatul se întinde mai greu decât la cele clasice. Puteţi pune compoziţia în tigaie şi le aplatizaţi uşor cu paleta atunci când le întoarceţi. Bineînţeles că textura finală nu este cea pufoasă şi aerată a clătitelor americane clasice, ci uşor gumoasă. Sunt delicioase atât calde, cât şi reci. Reci parcă sunt şi mai bune. A confirmat cea mică la micul dejun :).
Alte reţete reţete de pancakes:
Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos
Pancakes la cuptor cu sos de căpşuni
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna Flavia, la astfel de retete ce fel de ulei folosesti? Care ar fi cel mai indicat?
Multumesc!
Salut,
Nu folosesc ulei deloc. Am tigai antiaderente care nu necesita ulei.
Ce fel de ulei folosești în alea 3 linguri? Faina integrala de grâu, nu? Ce marca de lapte de ovăz recomanzi?
După rețetă asta va trebui sa îmi ții pumnii pt tortul de morcovi!!
Iar te bombardez… :(, Mulțumesc
Cel mai des folosesc ulei de floarea soarelui, pentru că ete neutru ca gust. În 99,9% din preparate folosesc făină integrală de grâu. Lapte de ovăz luam o marcă din Luxembourg, dar nu se găseşte în România. Caută de la The Bridge sau foloseşte alt tip de lapte vegetal.
Totul cu morcovi este simplu de făcut şi o nebunie gustoasă. 🙂
Bombardează-mă că îmi place 🙂