Pe timp de iarnă nu strică să suplimentăm doza de vitamina C. Nu sunt adepta suplimentelor care se găsesc pe rafturile magazinelor și ale farmaciilor. Știți deja că sunt adepta homemade-ului.
În anii trecuți, mama soacră ne făcea cătină cu miere, dar mereu mi-a fost greu să mănânc produsul final. Cătina nu-i chiar preferata mea. Am auzit de siropul de cătină cu miere. Mi-am zis că puțin ghimbir pe lângă cele două nu poate să ne aducă decât beneficii aşa că m-am pus pe treabă.
Ingrediente:
Acestea le stabiliţi în funcţie de gust şi de cantitatea de sirop pe care vreţi să o obţineţi. Eu am folosit următoarele cantităţi:
- 750-800g de cătină
- 400g de miere
- 3-4cm dintr-o rădăcină de ghimbir
Modul de preparare:
- Ghimbirul l-am curăţat şi l-am tăiat în cubuleţe mici. L-am pus în blender împreună cu cătina şi le-am mixat timp de 10-15 secunde. Este important să ştiţi că metalul oxidează destul de repede cătina. Ideal ar fi să folosiţi un storcător cu presare la rece, însă dacă nu-l aveţi, atunci e bună şi metoda mea.
- Amestecul obţinut l-am dat printr-o sită deasă din plastic. Din cauza oxidării rapide a cătinei am preferat să folosesc o sită din plastic şi o paletă de patiserie din silicon, care m-a ajutat să presez cătina.
- Când am considerat că amestecul e suficient de presat (mi-a rămas o pastă destul de uscată), am adăugat miere, după gust, peste siropul obţinut. Nu am cântărit cantitatea finală, însă, estimativ, am obţinut cam 700ml de sirop pe care l-am pus în recipiente din sticlă.
- În fiecare dimineaţă vom lua pe stomacul gol 1-2 linguriţe de sirop.
Să fim sănătoşi :)!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Bună ziua, spuneti mi va rog, copiilor de la ce vârstă le putem da acest sirop?
Bună, Rodica. Nu se oferă înaintea vârstei de un an având în vedere că are miere în compoziţie.
Ghimbirul poate fi oferit după vârsta de 1 an? Băiețelul meu are 1 an și 4 luni.
Teoretic, din câte ştiu, orice aliment se poate oferi după vârsta de un an. Vă recomand să urmăriţi reacţiile copilului încât să vă asiguraţi că nu-i provoacă disconfort. În cazul fetiţei mele a fost ok.
Mulțumesc mult!
Nu trebuie pus la dunst, nu se strica?
Nu l-am pus, pentru ca l-am consumat imediat, in cantitati mici, zilnice, si l-am pastrat la frigider