A venit mama la noi şi ne-a încântat cu o ciorbă de burtă. O mănânc cu plăcere când are cine să o facă. M-am ales cu câteva albuşuri şi, cum ştiţi că nu îmi place să arunc mâncarea, a trebuit neapărat să le includ într-o reţetă. Am plecat de la soufle-ul de mere al Danei (îl găsiţi aici) şi vedeţi mai jos ce a ieşit.
Ingrediente (pentru 4-5 porţii):
- 6 mere
- 1 banană
- 5 albuşuri
- 5 linguri de făină de ovăz (am măcinat fulgi de ovăz)
- 6 linguriţe de nucă măcinată
- 2 linguri de miere
- 1-2 linguriţe de scorţişoară
- 1 linguriţă de pudră de vanilie
- un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
- Am spălat, curăţat şi răzălit merele (pe răzătoarea mare). Le-am scurs parţial de suc.
- Albuşurile le-am bătut cu un praf de sare până am obţinut o spumă fermă. În loc de sare puteţi folosi şi câteva picături de zeamă de lămâie.
- Merele răzălite le-am amestecat cu banana zdrobită, făina de ovăz, nuca, mierea, scorţişoara şi vanilia. În amestecul obţinut am încorporat, cu grijă, albuşurile.
- Am uns un vas (de fapt, unul mai mare şi două mici) cu unt şi l-am tapetat cu pesmet. Am adăugat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute.
A fost o cină delicioasă pentru noi, fetele :).
Alte reţete cu mere:
Plăcinte cu mere. Mici, rapide şi economice.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.