Aşa cum v-am scris în primul articol, recomand produsele handmade, acelea pe care nu le găsiţi în nşpe mii de exemplare şi pe toate gardurile, ci alea care vin cu poveşti, cu sudoare, cu mână de om (nu de maşină) şi cu o bucată de suflet. Da, fiecare produs handmade are o fărâmă din sufletul omului care-i dă viaţă. În plus, am o profundă admiraţie pentru talentul şi dăruirea oamenilor din spatele produselor. Alegeţi ce vă bucură ochii şi sufletul că aveţi de unde :).
Stănescu Leathercraft
Ce produse găsiţi: Portofele şi alte articole destinate celor pasionaţi de pescuit şi vânătoare. Se pot personaliza. Produsele sunt 100% din piele, tăbăcită vegetal, cusute şi vopsite manual, ceea ce oferă un aspect unic fiecărei lucrări. Tăbăcirea vegetală este o metoda foarte veche ce implică folosirea substanţelor naturale din tanini (compuşi vegetali), fără substanţe chimice, crom, etc. Pielea tăbăcită vegetal este mult mai rezistentă în timp decât cea tăbăcită chimic.
De ce aş fi client: Cel mai greu îmi este să cumpăr cadouri bărbaţilor, inclusiv soţului. Bun, cumpăr parfumuri, dar nu pot să le iau de 5 ori pe an, cu fiecare ocazie. Apoi, un parfum nu reprezintă un cadou deosebit. Când am văzut produsele Stănescu Leathercraft, m-am gândit la tata şi la bunicul, amândoi foşti vânători. Ştiu că ar fi cadouri pe sufletul lor.
Preţuri: Începând cu 200 de lei.
Contact: Stănescu Leathercraft.
Z’ett Bijou
Ce produse găsiţi: Coliere, brăţări, cercei, brâuri, broşe, accesorii pentru mirese, accesorii pentru păr realizate 100% handmade din materiale diferite, în funcţie de obiect: perle, mărgele din sticlă sau nisip, lemn, cristale, şnururi din mătase, etc.
De ce aş fi client: Îmi plac oamenii talentaţi care ascund poveşti în spatele muncii lor. Pentru Alexandra, Z’ett Bijou a început cu ziua de naştere a unei prietene. Pentru ea a creat primul colier. Bucuria prietenei a determinat-o să facă şi altele. Chiar ea spune că la început a fost stângace, că nu i-a fost uşor, dar ştia că poate mai mult, că îşi poate depăşi limitele şi îşi lansează provocări noi în continuare. Astăzi, pentru ea, Z’ett Bijou înseamnă a crea, a visa, a dărui bucurie şi emoţie celor care îi poartă creaţiile. Aş fi client pentru că îmi plac bijuteriile, în special cele care ies din ordinar.
Preţuri: în funcţie de complexitatea modelului.
Contact: Z’ett Bijou.
Dotillism Art
Ce produse găsiţi: Tablouri realizate prin tehnica punctului.
De ce aş fi client: Imaginile cred că vorbesc de la sine. Nu ai cum să nu îţi doreşti un asemenea tablou, nu? Claudia mi-a spus că pictează de când se ştie şi pe unde apucă: pe pereţi, pe haine, pe pânze, pe veselă. De curând a descoperit tehnica punctului şi spune că o relaxează. Fiecare punct este aplicat cu pensula, deci cu dăruire, cu migală şi cu o atenţie deosebită pentru fiecare detaliu.
Preţuri: în funcţie de mărimea tabloului şi de complexitatea modelului.
Contact: Dotillism Art.
MiniAlbum.ro
Ce produse găsiţi: Albume fotocarte. Precizez de la început că nu sunt 100% handmade şi este de înţeles. Nu ar avea cum altfel să fie imprimate. Albumele au dimensiuni 15/15 cm închise, 15/30 cm deschise, 20 de pagini în care sunt incluse până la 45-46 de fotografii, iar timpul de livrare este foarte scurt. Ultima parte este în special pentru cei întârziaţi :)!
De ce aş fi client: Vă zic de ce am eu nevoie de un album (care-mi va ajunge în curând). Pozele Antoniei sunt pe hard, pe laptop şi pe telefoane. Nici pe alea vechi nu am apucat să le sortez, iar cele noi (din ultimele 6 luni) nu sunt încă pe hard. Aş plânge o săptămâna (minim) dacă ni s-ar strica telefoanele. Şi dacă s-ar strica numai unul. Apoi, să le sortez, să le imprim şi să le pun într-un album parcă durează o veşnicie şi chiar nu stau bine la capitolul timp. Aşa că un album fotocarte e soluţia mea. Trimit pozele şi primesc albumul acasă pentru o sumă foarte mică. Apoi, ce cadou mai frumos le-am putea face bunicilor?
Preţuri: 60 de lei albumul cu copertă soft, 70 de lei albumul cu copertă tare şi 100 de lei albumul cu copertă tare îmbrăcată în material textil.
Contact: MiniAlbum (site); MiniAlbum (pagina de Facebook).
Bianca Gălăţanu
Ce produse găsiţi: Bianca face aranjamente florale, unele chiar îndrazneţe cum ar fi buchetele din jeleuri sau brăduţii cu boabe de cafea. În această perioadă se dedică aranjamentelor de Crăciun. Pentru realizarea lor, Bianca foloseşte fructe uscate, conuri, nuci, brad artificial, zăpadă din cotton, vase din lemn, bărcuţe din lemn, etc.
De ce aş fi client: Zilele trecute mă uitam în magazine la aranjamentele de Crăciun. Ori sunt eu pretenţioasă, ori în comerţ nu se găsesc aranjamente frumoase la preţuri rezonabile. Nu mă lasă sufletul să-mi golesc portofelul pentru orice kitschoşenie (nu ştiu dacă există cuvântul ăsta în dex :)) ). Bianca mi-a trimis mai multe poze cu nişte aranjamente minunate. Cândva se gândea să renunţe la handmade pentru că nu prea sunt oameni care să-i aprecieze munca. Eu cred că se înmulţesc iubitorii de lucruri făcute cu mâna şi modelate cu sufletul aşa că îmi doresc ca Bianca să nu renunţe, să continue să creeze pentru a-i bucura pe cei care-i apreciază munca.
Preţuri: Începând de la 40 de lei. Preţurile variază în funcţie de complexitatea modelului.
Contact: Bianca Gălăţanu.
Dacă aveţi vreo recomandare de produse handmade, nu ezitaţi să-mi scrieţi. Cu cât adunăm mai multe idei şi oameni talentaţi la un loc, cu atât mai bine :).
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.