Le-aş numi „brioşe cu aromă de toamnă”. Inevitabil merele şi scorţişoara îmi aduc aminte de sezonul rece aşa că le-am inclusiv într-o reţetă nou nouţă.
Ingrediente (mi-au ieşit 21 de bucăţi):
- 200g de făină integrală
- 100g de făină de migdale
- 3 mere mici
- 2 ouă
- 3 linguri de miere
- 150g de iaurt grecesc
- 80g de unt
- 2 linguriţe de scorţişoară
- 1 linguriţă de esenţă naturală de portocale (homemade)
- 2 linguriţe de praf de copt
Mod de preparare:
- Am amestecat într-un bol ingredientele uscate: făina, făina de migdale, praful de copt, scorţişoara şi esenţa de portocale. Făina am cernut-o!
- Separat, într-un alt bol, am omogenizat ouăle cu mierea, untul topit şi iaurtul. Apoi, am vărsat ingredientele lichide peste cele uscate şi am amestecat cu un tel până am obţinut o compoziţie omogenă.
- Peste aluat am adăugat merele rase (pe răzătoarea mare) şi scurse parţial de suc. Am folosit mere Royal Gala care sunt destul de zemoase. Am amestecat bine.
- Într-o tavă pentru brioşe am pus hârtie de copt (pentru brioşe) şi le-am umplut aproape în totalitate. Brioşele nu cresc foarte mult.
- Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius şi am lăsat brioşele la copt timp de aproximativ 25-30 de minute. Puteţi face testul cu scorbitoarea să fiţi siguri că sunt coapte.
Ce bine miros!!! Şi sunt foarte gustoase, cu o textură uşor umedă. Cea mică a validat noua reţetă :).
Alte reţete de brioşe:
Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove
Pentru a nu pierde ultimele reţete, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un gram de inspiraţie în plus mă găsiţi pe Pinterest şi Instagram.