În bucătăria mea și-a găsit locul un nou aparat, foarte dorit, un aparat care preparară deserturi congelate: înghețată, sorbet, gelato, iaurt înghețat, slushi, etc. Astăzi vi-l prezint pe noul meu „prieten”, Ninja Creami Deluxe. 🙂 Încă sunt în faza de testare, încerc să-l descopăr, să văd ce are de oferit.

Până acum, am încercat o înghețată cu ciocolată (rețeta nu m-a mulțumit pe deplin și poate fi îmbunătățită), un sorbet de pepene roșu absolut delicios (din doar 3 ingrediente) și rețeta pe care v-o împărtășesc astăzi, o înghețată cremoasă cu lapte condensat și bucăți de ciocolată neagră.

Știți înghețata McSundae de la McDonalds? Acela este gustul înghețatei mele, chiar mai bun, că are și un touch de stracciatella. Așadar, înghețata de astăzi este o combinație între cele două. Dacă înghețata de la McDonalds are vreo 16 ingrediente, să știți că a mea are o listă scurtă, cu doar 4 ingrediente. Vi le las mai jos împreună cu modul de preparare:

Ingrediente: 

  • 250g lapte condensat îndulcit (9% grăsime)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (neîndulcită, cu 35% grăsime)
  • aprox. 1 lg esență de vanilie
  • aprox. 20g ciocolată neagră

Mod de preparare: 

Pasul 1

Într-un bol, am amestecat toate ingredientele, cu excepția ciocolatei. Am turnat compoziția într-un recipient cu capac (vas cu care a venit aparatul). Am dat compoziția la congelator timp de 24 de ore.

Pasul 2

Am plasat recipientul (cu compoziția congelată) în bolul exterior al aparatului Ninja Creami Deluxe, am selectat Bottom pentru tipul de amestecare având în vedere că am făcut o porție mică de înghețată și apoi funcția Ice Cream. Aparatul și-a făcut treaba în 2 minute.

Pasul 3

Nu m-am oprit aici, ci am vrut să testez o altă funcție a acestui aparat, Mix-in. Am adăugat ciocolata mărunțită și aparatul a amestecat-o fără să o mărunțească (și mai mult), adică a păstrat bucățile de ciocolată la dimensiunile inițiale.

Și cam atât de greu mi-a fost să fac înghețata asta … Se poate servi imediat și are consistența înghețatei de care am pomenit mai sus, cremoasă, dar ceva mai lichidă. Cealaltă variantă este să mai lăsați vreo 1-2 ore înghețata la congelator pentru a avea consistența potrivită pentru niște globuri ferme. Precizez că nu toate înghețatele făcute la Ninja Creami Deluxe au nevoie de un timp la congelator după ce au fost mixat, ci depinde de ingredientele pe care le folosiți.

Am pomenit de sorbetul de pepene … Ei bine, dacă vreți un sorbet aromat, nu prea dulce și fără lactate, aveți nevoie de 500g pepene roșu tăiat cubulețe, 25ml suc de lămâie și 2 linguri de miere. Le amestecați pe toate, le congelați și, cu ajutorul funcției Sorbet, aparatul vă prepară un sorbet delicios, aromat și răcoritor.

Am o mulțime de rețete pe listă (chiar dacă vine iarna) și am să vi le împărtășesc pe măsură ce le voi încerca. Antonia insistă să-i fac un slushi, dar eu aș alege un sorbet de piersici sau de mango. Până mă hotărăsc, mai jos, găsiți câteva caracteristici pe care aparatul Ninja Creami Deluxe le are:

→ Are 10 funcții, câte una pentru desertul sau băutura pe care vă doriți să o pregătiți: Ice cream, Lite ice cream (pentru înghețatele fără/cu conținut scăzut de grăsimi/zahăr), Sorbet (preparate pe bază de fructe și apă), Gelato, Iaurt înghețat, Frappe, Frozen drink, Slushi (un soi de sorbet care se poate bea), Milkshake, Mix-in și Re-spin.

→ În afară de funcția Milkshake, pentru toate celelalte preparatul trebuie să fie înghețat (să stea 24 de ore la congelator).

→ Oferă posibilitatea de a crea 2 preparate diferite în același recipient (ceva ce musai vreau să încerc).

→ Recipientele cu care vine aparatul (3 la număr) au o capacitate de 700ml fiecare.

→ Este foarte ușor de folosit.

→ Recipientele pentru congelator, bolul exterior, capacul și paleta se pot spăla în mașina de spălat vase.

Cu codul 15FLAVIA, aparatul Ninja Creami Deluxe îl puteți cumpăra cu 15% reducere. Oferta o găsiți aici.

Aveți pe wishlist un aparat de înghețată/deserturi congelate sau folosiți deja unul?


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *