Acest tip de conținut îl abordez rar (spre deloc) pe blog, dar, din mesajele primite de la voi, îmi dau seama că este de interes. De când am avut dermatită periorală și am descoperit la ce substanțe este alergică pielea mea, am primit mai multe mesaje de la femei care se confruntă cu cazuri similare. Nu sunt medic și nu pot oferi sfaturi în această direcție. Pot doar să vă încurajez să mergeți la medic și să vă împărtășesc experiența mea, dar insist să subliniez că lucrurile nu sunt trase la indigo și pielea mea este diferită de a altei persoane, la fel și factorii care o pot sensibiliza.
Țin să precizez, dacă este nevoie, că acest articol nu este scris în colaborare și/sau sponsorizat de niciun brand. Mi-am spus că poate v-ar fi util să vă împărtășesc ce produse de skincare folosesc în momentul de față, ținând cont de alergiile pe care le am și de faptul că am pielea sensibilă. Despre alergiile mele topice, depistarea lor, dermatita periorală și dermatita de contact am scris pe blog mai multe articole. Le găsiți aici.
Cum îmi aleg produsele de skincare?
În primă fază, am mers pe recomandările primite de la medicul meu dermatolog. Anul trecut, în acest reel, am împărtășit rutina mea de skincare, dar și produsele pe care le folosesc pentru pielea sensibilă a Antoniei. Între timp, mi-am dorit să încerc și alte produse pentru a maximiza beneficiile de care poate avea parte tenul meu.
Înainte de a cumpăra orice produs pentru ten, îl trec prin INCI Decoder, o aplicație care îi „decodează” lista de ingrediente. Se primește o scurtă descriere a produsului, un overview al ingredientelor și explicații pentru fiecare ingredient în parte, să înțelegem mai bine ce urmează să cumpărăm.
De unde îmi cumpăr produsele de îngrijire și ce branduri prefer?
Nu am un anumit loc sau o platformă anume de unde îmi cumpăr produsele. În general, le cumpăr online și urmăresc cele mai bune prețuri pe BebeTei, eMag și Notino, pentru că sunt atentă și la partea de buget.
La capitolul branduri, în prezent, mă împac bine cu Cerave, La Roche Posay, IsisPharma, SVR, Geek & Gorgeous și Indeed Labs, dar am avut și produse (blânde cu tenul meu) de la branduri precum Ivatherm, Bioderma, Uriage sau Purito. Din nou, indiferent de brand, chiar dacă m-am înțeles bine cu el în trecut, verific lista de ingrediente.
Produsele mele pentru curățarea tenului
Pentru mine, curățarea tenului este esențială, iar apa nu este suficientă pentru a elimina impuritățile de la nivelul acestuia. În prezent, folosesc:
- Demachiant – Lapte demachiant Sensifine de la SVR
- Apă micelară – Sensifine de la SVR
- Pentru un plus de curățare – Gel de spălare hidratant de la Cerave, cu ceramide și acid hialuronic. Îl folosesc și ca gel de duș, inclusiv pentru Antonia.
- Exfoliere – din când în când, îmi exfoliez tenul cu un produs blând, sub formă de loțiune, Calm Down de la Geek & Gorgeous, cu PHA și acid salicilic, recomandat pentru tenul sensibil.
Produsele mele pentru hidratare/antiaging
La ceva vreme, încerc să schimb produsele pe care le folosesc pentru ten. În momentul de față, folosesc (sunt produse recumpărate, trecute de primul recipient):
- Ser – Ser facial Snoxin II de la Indeed Labs, cu peptide împotriva ridurilor. Îl alternez cu serumul Stress Less de la Geek & Gorgeous, în special dacă pielea este iritată (de la căldură, transpirație, etc). Conține beta-glucan care are proprietăți de reparare. La capitolul serumuri, de la același brand, mi-a mai plăcut și HA 5 Rich, hidratant, cu acid hialuronic și C-Glow, cu vitamina C. Pe viitor, plănuiesc să-mi cumpăr și Power Peptides, bogat în peptide.
- Crema de față – folosesc crema hidratantă cu ceramide In-Ceramide de la Indeed Labs. Când simt nevoia de un plus de hidratare, crema o alternez/suplimentez peste zi cu gelul intens hidratant Hyaluron de la Indeed Labs. Am introdus și retinolul în rutina mea de îngrijire, însă crema cu retinol nu o folosesc zilnic, ci cel mult de 2-3 ori pe săptămână. M-am împăcat bine cu 2 creme care au retinol și bakuchiol în compoziție: Retinol Reface de la Indeed Labs și Retinol Cream Youth Formula de la Nuoderm.
- Crema pentru ochi – descoperind brandul canadian Indeed Labs, pentru ochi am încercat o cremă tot de la ei, Eysilix II. Mi-a plăcut, așa că am recumpărat-o. O bună bucată de vreme, înainte de crema de la Indeed Labs, am folosit-o pe cea de la Purito, Centella Wonder Releaf, cu Centella Asiatica și peptide.
Produsele mele cu factor de protecție solară (pentru ten)
Lucrez de acasă și nu îmi pun pe ten o cremă cu factor de protecție solară în fiecare zi, însă nu o omit atunci când ies din casă, pentru că ajută la prevenirea îmbătrânirii, a hiperpigmentării – am fost și pe acolo și cu greu am scăpat de petele pe care le-am avut (în cazul meu a fost eficientă crema NeoTone Radiance de la IsisPharma), a deshidratării tenului, a arsurilor solare și a cancerului de piele.
Până acum, crema cu factor de protecție cu care tenul meu s-a potrivit cel mai bine este UVEBLOCK SPF+ Mineral Cream de la IsisPharma pentru piele intolerantă. Îmi place că nu lasă urme albe și intră destul de repede în piele spre deosebire de alte creme similare pe care le-am încercat.
Voi ce produse folosiți pentru îngrijirea tenului?
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Mențiune → O parte dintre link-urile incluse în acest articol sunt link-uri de afiliere.
Foarte interesanta informația cu lista ingredientelor. Eu merg mai mult pe produse naturale, din culturi certificate dar nu m-am gândit sa ma uit la ingrediente. Ca de obicei, ești sursa de inspirație. Ti-am mai spus, te urmăresc de 9 ani, am învățat multe de la tine! Felicitări!
Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase! Mă bucur mult atunci când pot să aduc conținut util!