Ce gătiți/puneți pe masă pe timp de vară, atunci când căldura nu ne prea permite să dăm drumul cuptoarelor ori să încingem tigăile? Eu încerc să limitez pe cât posibil folosirea surselor de căldură, pentru că, automat, ridic temperatura din casă și nu-mi doresc să fie mai cald decât este deja.

Pentru mine, rețetele tartinabile sunt o variantă foarte potrivită. De această dată, am ales să fac o pastă de sardine cu ou fiert, bogată în proteine și foarte gustoasă.

De ce să consumăm sardine? 

Câteva beneficii pe care le au sardinele:

  • sursă de acizi grași polinesaturați omega 3 – grăsimi esențiale pe care organismul uman nu le poate produce în mod natural.
  • sursă bogată de potasiu, zinc și magneziu – minerale care ajută la controlul tensiunii arteriale, precum și de aminoacizi importanți pentru sănătatea inimii, arginină și taurină.
  • sursă importantă de calciu și fier.

Ingrediente: 

  • 100g sardine (din conservă)
  • 1 ou fiert (tare)
  • 50g brânză tartinabilă
  • 1 fir ceapă verde
  • coajă de lămâie
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, am fiert oul (tare) într-o cantitate suficientă de apă. L-am lăsat să se răcească.

Pasul 2

Într-un bol am pus sardinele, oul fiert, brânza tartinabilă, coaja de la un sfert de lămâie, sare și piper. Am mixat ingredientele cu ajutorul mixerului vertical.

Sfatul meu este să optați pentru lămâi a căror coajă nu este tratată cu pesticide precum imazalilul, pirimetanilul şi proclorazul şi nici nu sunt ceruite cu ceară de carnauba ori shellac. Acestea nu sunt recomandate consumului uman!

Cât despre brânza tartinabilă, puteți folosi ricotta, Almette sau brânzică pufoasă (de la Delaco). Eu am testat această rețetă cu ultimele 2 sortimente.

Pasul 3

Am tăiat mărunt ceapa verde și frunzele de pătrunjel și le-am adăugat în compoziție. Simplu și rapid, nu?

Pasta de sardine cu ou fiert este gata foarte repede, are un conținut mare de proteine și este delicioasă. Merge perfect pe pâine prăjită, servită cu legume proaspete.

Poftă bună!

P.S: Bineînțeles, dați-mi de veste dacă încercați această rețetă și dacă este pe gustul vostru.

Alte rețete tartinabile: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *