Am făcut această rețetă de vreo 3 ori până acum și a avut succes de fiecare dată. Este o modalitate foarte bună de a folosi bananele bine coapte pe care nu le mai mănâncă nimeni.
Am făcut rețeta atât în formă clasică de chec, cât și în forme de mini checuri. Am servit-o atât simplă, cât și cu unt de arahide pe care l-am amestecat cu puțină miere, combinația preferată a Antoniei. Să știți că merge bine și cu magiun.
Dificultatea acestei rețete este redusă, la fel și timpul de preparare. Vă promit că doar timpul de coacere vă va pune (puțin) răbdarea la încercare. 🙂
Ingrediente:
Pentru o tavă clasică de chec/6 mini checuri
- 3 banane bine coapte (320g)
- 3 ouă medii
- 70ml lapte
- 270g făină
- 70g unt topit
- 20g sirop de curmale sau miere (opțional)
- 1 lgță praf de copt
- esență de vanilie
- un praf de sare
- 1/2 lgță scorțișoară
- 1/2 lgță ingrediente pentru turtă dulce (opțional)
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-un bol, cu ajutorul mixerului vertical, am omogenizat bananele (ale mele au avut 320g, dar nu e musai să le calculați până la ultimul gram), ouăle, laptele, puțin sirop de curmale, esență de vanilie și praful de sare. Apoi, am încorporat untul topit și răcorit.
Siropul de curmale nu e neapărat să îl adăugați. Depinde cât de coapte sunt bananele voastre (cu cât sunt mai coapte cu atât sunt mai dulci) și cât de dulce preferați să fie preparatul final.
Pasul 2
Am adăugat ingredientele uscate (amestecate în prealabil): făina, praful de copt, scorțișoara și ingredientele pentru turtă dulce. Ultimele le-am adăugat pentru plăcerea Antoniei, dar nu mi-am dorit să predomine, ci să ofere o aromă discretă.
Pasul 3
Am încins cuptorul la 180°C. Dacă alegeți să coaceți banana bread într-o tavă clasică de chec, atunci vă recomand un timp de coacere de 60 de minute. Dacă știți că cuptorul vostru arde, atunci coborâți temperatura la 170°C și testați checul cu scorbitoarea la finalul timpului de coacere.
Dacă alegeți să faceți mini checuri, să puneți compoziția în forme mai mici, vreo 40 de minute de coacere ar trebui să fie de ajuns pentru a nu avea un chec cu o textură clicoasă. Nu asta vreți să obțineți. 🙂
Banana bread este un preparat ușor umed, dar nu trebuie să fie cleios ori să dea senzația de necopt.
Bineînțeles, nu trebuie să vă limitați la un preparat simplu ca al meu, ci puteți adăuga bucăți de ciocolată ori nucă mărunțită pentru un plus de gust și textură.
Dați-mi de veste dacă încercați rețeta.
Preferați banana bread simplă, servită cu un topping peste sau cu un plus de ingrediente adăugate direct în compoziție (nucă, ciocolată, stafide, etc.)?
Alte rețete cu banane:
- Mini banana bread cu fulgi de ovăz (fără zahăr adăugat)
- Brioşe pufoase cu afine şi banană (fără lactate)
- Banana bread cu nuci şi unt de arahide (fără zahăr şi fără lactate)
- Lipie cu banană și unt de arahide
- Rulouri cu banane și cremă de ciocolată făcută în casă
- Budincă de mei cu banane (fără gluten și zahăr)
- Gofre cu banane, cacao și curmale
- Cobbler cu căpșuni și banane
- Prăjitură cu banane, zmeură și ciocolată
- Prăjitură cu banane și cremă de brânză
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.