Am devenit posesoarea unui airfryer. Îl aveam pe wishlist încă de anul trecut, dar până să-l am n-am știut cât de util este la casa omului. În 5 zile de teste am încercat în el: strips de pui cu parmezan, cartofi prăjiți, carne de vită pentru burger, bastonașe de dovlecei cu parmezan, chiftele, rondele de dovlecei … și am multe alte idei de rețete de testat în el. Sunt curioasă cum vor ieși gogoșile.
Strips-urile de pui au fost primele pe listă pentru că au fost „comandate” de Antonia: „Mami, când vine airfryer-ul prima, dar prima rețetă pe care vreau să o încerci este de strips de pui sau nuggets … ce vrei tu.” Mi-a fost simplu să îndeplinesc dorința copilei. Așa mi-a fost mai simplu să aleg ce mâncăm timp de 2 zile.
Eu am ales să fac niște giant strips, suficient de mari pentru ca a doua zi să fie la fel de delicioase, să nu se usuce având în vedere că pieptul de pui este mai sec.
Câteva detalii despre airfryer
Am rămas fidelă brandului Breville și am devenit posesoarea unui airfryer Breville Halo Air. Câteva caracteristici ale aparatului:
- Capacitate de 9 litri
- Are 6 setări predefinite (pentru cartofi prăjiți, pui, legume, friptură, pește, coacere)
- Are display digital și oprire automată
- Coșul și tava se pot curăța în mașina de spălat vase (și cu mâna se curăță foarte ușor)
- Mânerul rămâne rece în timpul utilizării airfryer-ului, sigur de manipulat
- Deși are capacitate mare, airfryer-ul este compact și cu un design modern
- Consumul de energie este cu 50% mai redus comparativ cu un cuptor electric obișnuit
Până pe 15 martie, cu codul FLAVIA10,
airfryer-ul Breville Halo Air (cel pe care îl am eu) îl puteți cumpăra cu 10% reducere.
Acum să trecem la strips-urile de pui …
Ingrediente:
- 450-500g piept de pui
- 3 ouă
- 3-4 linguri de lapte
- 1 lingură de făină
- 9 linguri pesmet
- 2-3 linguri parmezan (ras fin)
- busuioc uscat
- oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-o farfurie adâncă, am bătut ouăle cu laptele, puțină sare și puțin piper. Am adăugat făina (o lingură generoasă) și am amestecat energic pentru a evita formarea cocoloașelor.
Pasul 2
Separat, într-o altă farfurie, am amestecat pesmetul (am folosit pesmet obișnuit) cu parmezanul ras fin și cu ierburile aromatice (busuioc + oregano).
Pasul 3
Am porționat pieptul de pui în fâșii mai mari, nu foarte subțiri, pentru că nu am vrut să fie uscate pe a doua zi. Le-am condimentat cu sare și piper.
Pasul 4
Pentru a obține o crustă cât mai uniformă, fiecare bucată de pui am trecut-o prin amestecul cu ou, apoi prin amestecul cu pesmet și parmezan, iar prin ou și din nou prin pesmet. Am așezat bucățile de carne pe grătarul airfryer-ului și, cu ajutorul unui recipient spray, le-am stropit cu puțin ulei de măsline.
Pasul 5
Pentru coacerea strips-urilor, am ales cel de-al 2-lea program presetat, destinat preparatelor din carne de pui. La o temperatură de 200° Celsius, am gătit bucățile de pui timp de 8 minute pe o parte. Apoi, le-am întors pe cealaltă parte și le-am mai lăsat pe același program, la aceeași temperatură încă 4 minute.
S-au rumenit perfect, pe toate părțile și carnea a fost gătită fix atât cât trebuie. Se pot servi cu garnitura și cu sosurile voastre preferate. Urmând aceeași rețetă, puteți face șnițele crocante. Diferența constă în modul în care alegeți să tăiați carnea.
După primele zile în care am experimentat mai multe preparate la airfryer, m-am întrebat cum am trăit până acum fără el, pentru că este de mare ajutor în bucătărie. Promit să revin și cu alte rețete făcute la airfryer.
Voi aveți un astfel de aparat? Ce gătiți în el?
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Sa il folositi sanatosi! E foarte practic la casa omului 🙂
Avem si noi (marca Ninja) de un an si un pic, si il folosim foarte des, la multe retete: pestele iasa foarte bun in el ( chiar in seara asta il avem in meniu), pui in toate felurile si formele, burgeri, cotlete de porc, legume, papanasi, paine in ou, etc. Eu am acum pe lista de incercat ouale posate, cred ca le testam in weekend. 🙂 Suntem foarte multumiti de el si ne e de mare ajutor.
Mulțumim! 🙂
M-ai făcut curioasă cu ouăle poșate. 🙂