Meniu diversificare 14 luni

 

Alimente introduse saptamana aceasta: smochinele si visinele.

 

 

Luni, 8 august

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Chiftelute cu somon.

Gustare: Banana si smochine proaspete. Nu a fost prea incantata de smochine. De fapt, daca are de ales intre banana si orice alt fruct, va alege banana fara nici o urma de ezitare. Urmeaza sa vad daca ii vor placea in smoothie-uri.

Cina: Soufle de mere (reteta Danei).

 

Marti, 9 august

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Carne de gaina cu fasole verde, dovlecel, usturoi si oregano.

Gustare: Tartina cu pate de ficat de pui.

Cina: Fulgi de ovaz fierti in lapte de cocos cu banana si mesquite.

 

Miercuri, 10 august

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Carne de gaina cu fasole verde, dovlecel, ardei gras copt, usturoi si oregano.

Gustare: Tartina cu pate de ficat de pui.

Cina: Supa crema de sfecla.

 

Joi, 11 august

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Tortellini cu branza, smantana si parmezan (meniul de la cresa).

Gustare: Crumble cu visine si fulgi de ovaz.

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

Cina: Supa crema de sfecla.

 

Vineri, 12 august

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Supa crema de linte.

Gustare: Pepene rosu si banana. Ideal e ca pepenele sa fie consumat singur, dar dupa ce a vazut banana n-au mai fost sanse. Banana oricand si oricum!

Cina: Soufle de dovlecei.

 

Sambata, 13 august

 

Mic dejun: Deliciu cu mere.

Pranz: Carne de vita cu conopida, cartof dulce, sos de rosii si cimbru.

Gustare: Iaurt.

Cina: Soufle de dovlecei.

Sufleu de dovlecei

 

Duminica,  14 august

 

Mic dejun: Friganele cu ricotta + friganele cu banana. Mi-a mai ramas putina paine si am incercat si reteta Danei.

Pranz: Frittata cu conopida, spanac si ceapa verde.

Gustare: Nectarina.

Cina: Budinca de gris cu nuca de cocos si pudra de roscove.

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

7 Comments on Retete si meniuri la varsta de un an (14 luni si 3 saptamani)

  1. Incercam sa ne ghidam si noi.Acusi facem 1 an si trei luni,mânca undeva in jurul orei 17:30 acea gustare dar care e mai consistentă si in jurul orei 21:00 laptele praf la culcare,asta fiind deosebirea.Noi nu am avut san.Si se spune că usor usor după un an sa avem si noi cina si aceea de la 17:00 sa o facem gustare. Asemănarea e ca si el e un papacios.
    Multumesc mult sine inspiram iar buduca de mei o savurează cu mare placere.

    • Între gustare şi cină ar trebui să fie un interval de aproximativ 3 ore. Eu zic că gustarea ar trebui să fie înaintea orei 17:00.

      • Da .Asa e.e un program care e din timpul diversificarii.Cu masa principală de dimineata si seara cu lapte praf , la 10:00 fructe, 13,13:30 prânz si in jur de ora 17, 17:30 masa de cereale ,lactate. Acum ar trebui schimbat cu o gustare asa cum ziceai si mutat cina dar mi se pare greoaie impreuna cu lapte praf in jur de 21:00 Si de aia mai mergem asa.Tocmai sa avem si pauze de cel puțin doua ore jumate , trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *