Rețeta aceasta este foarte simplă, potrivită pentru micul dejun ori pentru cină … îndrăznesc să spun că se potrivește să fie servită și la prânz când timpul ne este limitat și nu apucăm să gătim ceva mai complex.

Eu prefer să servesc tartinele cu ciuperci la micul dejun. Stați liniștiți că ciupercile le pregătesc din ziua precedentă. Nu aș reuși (și nici chef n-aș avea) să le fac la prima oră a dimineții. De cele mai multe ori, pregătesc o cantitate mai mare de ciuperci. O parte din cantitate o folosesc în rulada cu carne și ciuperci, iar cantitatea rămasă o folosesc pentru aceste tartine pe care vi le recomand cu drag. Bineînțeles, rețeta nu are cantități exacte și nici ingrediente bătute în cuie. O puteți adapta după bunul plac. Eu vă las mai jos ingredientele pe care le-am folosit și modul de preparare.

Ingrediente: 

  • 500g ciuperci
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • fulgi de chilli (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Pentru această rețetă am folosit ciuperci champignons pe care le-am spălat bine de impurități. Am tăiat ciupercile în felii subțiri (la fel am procedat și cu codițele lor).

Pasul 2

Ciupercile le-am gătit într-o tigaie de wok, la foc mare (treapta 7 din 9 la plita pe inducție). În tigaie am pulverizat puțin ulei de măsline și am lăsat ciupercile să lase apa pe care o conțin. Am adăugat puțină sare.

Când mare parte din apă s-a evaporat, am adăugat ceapa tăiată mărunt. Am lăsat tigaia pe foc pentru ca apa să se evapore complet. Îmi place să prăjesc ușor ciupercile, să capete o culoare ușor arămie.

Pasul 3

Înainte de a lua tigaia de pe foc, am adăugat usturoiul zdrobit și am potrivit gustul ciupercilor cu sare.

Când ciupercile s-au răcit, le-am pus într-o caserolă din sticlă cu capac și le-am depozitat în frigider până în momentul în care le-am consumat.

Cum vă spuneam mai sus, a doua zi am servit o parte din cantitatea de ciuperci la micul dejun (vă spun imediat cum) și cealaltă parte am inclus-o în rulada de carne cu ciuperci, rețetă pe care o găsiți pe blog.

Revenind la toastul cu ciuperci, am prăjit pâinea și am uns-o cu puțin unt sărat. Am așezat ciupercile pe pâine, am adăugat pătrunjel verde tocat și fulgi de chilli. S-a servit cu poftă! 🙂

Să știți că am testat și varianta de toast cu brânză tartinabilă și ciuperci. Ambele, atât varianta cu unt, cât și cea cu brânză sunt pe gustul meu.

Acum e rândul vostru să testați rețeta și să-mi spuneți dacă este pe gustul vostru, dacă o preferați cu unt ori cu brânză tartinabilă.

Poftă bună!


Alte rețete cu ciuperci: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *