Alimente introduse saptamana aceasta: vinetele.
Luni, 27 iunie
Mic dejun: Nectarine.
Gustare: Banana.
Pranz: Carne de curcan cu broccoli, conopida, ceapa verde, ardei copt, unt si marar.
Cina: Couscous cu mascarpone si pudra de roscove.
Marti, 28 iunie
Mic dejun: Banana si piersica.
Gustare: 3 biscuiti aromati.
Pranz: Carne de curcan cu broccoli, conopida, ceapa verde, dovlecel, unt si marar. Cand faci portii pentru tot blocul, neaparat trebuie sa reciclezi mancarea pentru a doua zi :).
Gustare: 3 biscuiti aromati.
Cina: Iaurt cu seminte de chia si seminte de in.
Miercuri, 29 iunie
Mic dejun: Banana si para.
Gustare: 4 biscuiti aromati.
Pranz: Carne de curcan cu cartof dulce, ceapa, busuioc si ulei de masline.
Cina: Gris cu lapte si scortisoara.
Joi, 30 iunie
Mic dejun: Mar si para.
Gustare: 2 biscuiti aromati. Am facut iar cat pentru tot blocul (vorba sotului), dar in tot raul e si un bine ca ne-au tinut jumatate de saptamana :)!
Pranz: Supa crema de linte.
Gustare: Banana.
Cina: Budinca de paste cu ricotta (reteta Danei). De aceasta data am adaugat si nuca macinata.
Vineri, 1 iulie
Mic dejun: Fructe.
Pranz: Somon cu orez si spanac (meniul de la cresa).
Gustare: Pancakes la cuptor cu dulceata de capsuni (fara zahar).
Cina: Terci de fulgi de ovaz cu banana si mesquite.
Sambata, 2 iulie
Mic dejun: Papaya.
Pranz: Frittata cu ceapa, dovlecel si morcov.
Gustare: Pancakes la cuptor cu dulceata de capsuni (fara zahar).
Cina: Budinca de mei cu mere.
Duminica, 3 iulie
Mic dejun: Papaya + nectarina.
Pranz: Quinoa cu broccoli, sfecla rosie si dovlecel.
Gustare: Tartina cu salata de vinete.
Cina: Budinca de mei cu mere. Am facut o portie mare ieri. V-am mai zis eu ca ma cearta sotul pentru ca gatesc pentru tot blocul. Recunosc ca uneori am o problema la capitolul cantitati, dar vecinii nostri tare se bucura cand le duc cate ceva bun :)).
Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.
Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.
Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:
A 31-a saptamana (1an si 1 saptamana)
A 32-a saptamana (1 an si 2 saptamani)
A 33-a saptamana (1 an si 3 saptamani)
Sursa foto: http://www.onelittleproject.com
Ce cantitati de mascarpone si pudra de roscove ai folosit pt reteta „Couscous cu mascarpone si pudra de roscove”? 🙂
Am folosit cam 3 linguri de couscous (masurat nefiert), 1/2 lingurita de pudra de roscove si o lingura buna de mascarpone.