Ingrediente pentru chiftelute:
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 2 cartofi albi
- 1/2 cartof dulce
- 2 fire de ceapa verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 ou
- 3 linguri de pesmet
- 1/2 lingurita de turmeric
- susan (optional)
Ingrediente pentru sos:
- 1 avocado copt
- 2 linguri de smantana
- 1 lingurita de parmezan ras
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 8-9 frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Pentru chiftelute
- Dovlecelul (cu tot cu coaja) si cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am scurs bine de apa. Am razalit morcovul (pe razatoarea mica), iar ceapa si ardeiul i-am tocat marunt.
- Peste legume am adaugat pesmetul, turmenicul si oul. Le-am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena.
- Am modelat chiftele plate, mari cat jumatate de palma (ar fi trebuit sa zic placintele :))?!). Unele le-am dat prin susan. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Le-am tinut 15 minute pe o parte si inca 10 pe cealalta (sau pana se rumenesc usor).
Pentru sos
- Am mixat toate ingredientele intr-un blender pana am obtinut o crema fina. Mi-a iesit un sos delicios!
Chiftelutele si sosul merg de minune! Principalul critic a validat reteta asa ca v-o pot recomanda cu drag :).
Alte retete cu avocado:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Ce retete minunate! O sa incerc neaparat reteta de mai sus. Inca nu am copii dar cu siguranta blogul acesta imi va fi de mare ajutor atunci cand voi avea un copil.
Un blog foarte util, te citesc cu drag 🙂
Multumesc pt cuvintele frumoase! Ma bucur ca blogul este util si celor care (inca) nu sunt parinti ?.
Cum sa fac sa imi iasa si mie aceasta reteta? Mi se lipesc de hartia de copt, nu le pot intoarce. Raman crude in interior si extra crocante in exterior 🙁
Unde gresesc?
Sa nu ti se mai lipeasca, te poti unge cu putin ulei pe maini in momentul in care le modelezi. Ce fel de cuptor ai? Pe ce treapta pui tava in cuptor?
Sosul se poate pastra si pentru ziua urmatoare? Multumim pentru retetele minunate! Pe mine ma ajuta foarte mult!
Bună, Laura. Mă bucur că te ajută reţetele.
Eu nu aş păstra sosul pentru a doua zi, pentru că avocado se oxidează foarte repede.