Am zile în care nu pot să aloc gătitului prea mult timp. Dacă sunt obligată să fac compromisuri în privința timpului, nu sunt dispusă să sacrific gustul. Sunt o gurmandă și îmi place mâncare bună.
Am crescut cu mâncare gătită în casă. În timp, am învățat că nu e musai să mănânci ciorbă la prânz, felul 1 și felul 2, că există combinații mult mai nutritive care nu necesită mult timp până să fie puse pe masă.
Astăzi vreau să vă propun o rețetă simplă, rapidă și delicioasă pentru masa de prânz: ouă cu somon afumat. De fapt, nu e bună de servit doar la prânz, ci la oricare masă principală în funcție de cum sunteți obișnuiți să mâncați. De exemplu, nouă nu ni s-ar potrivi la micul dejun, pentru că la prima masă din zi consumăm alimente precum iaurt, fructe, cereale, budinci, avocado, etc.
Mai jos, vă las ingredientele pe care le-am folosit pentru acest prânz rapid. Sper să fie pe gustul vostru.
Ingrediente:
Pentru 2 porții
- 3 chifle mici
- 4 ouă
- feta (aprox. 30g)
- brânză tartinabilă
- somon afumat (aprox. 100g)
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Am tăiat chiflele în două și le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le-am stropit cu (foarte) puțin ulei de măsline și le-am rumenit în cuptor. Am setat cuptorul la 200° C, setat să difuzeze căldură sus-jos, cu ventilația pornită. Am lăsat chiflele în cuptor timp de aproximativ 10 minute.
Pasul 2
Din cele 4 ouă am făcut o omletă simplă, condimentată cu sare și piper.
Pasul 3
După ce chiflele au fost rumenite și răcorite și restul ingredientelor pregătite, m-am apucat să le montez în farfurie. Chiflele le-am uns cu brânză tartinabilă și le-am așezat în farfurie. Peste ele am pus fâșii de somon afumat, bucăți de feta și rondele de ceapă verde.
Lângă bunătatea din farfurie, am făcut o salată cu roșii, castraveți, salată iceberg și, din nou, ceapă verde. Noi suntem mari consumatori de ceapă și usturoi.
Bineînțeles că proporțiile din farfurie au variat în funcție de kilograme, înălțime și apetit. :)) Eu m-am mulțumit cu o jumătate de chiflă pe când porția soțului a fost (mai mult decât) dublă.
Prânzul s-a servit cu poftă, până la ultima firimitură.
Voi ce rețete rapide pregătiți atunci când timpul nu-i prea generos cu voi?
Alte rețete rapide:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Ceva numai bun sa-ti astamperi foamea
Să știi că nu-i numai de astâmpărat foamea, că mănânci pe săturate.