Ingrediente:
- 170g de faina de malai (fina)
- 130g de unt (topit)
- 4 linguri de miere
- 2 oua
- 50g faina/pudra de migdale
- 2 lamai bio
- 150g-200g de zmeura
- 2 lingurite rase de praf de copt
- 1/2 lingurita de vanilie
Mod de preparare:
- Am amestecat ingredientele uscate: faina de malai, faina de migdale, praful de copt si vanilia.
- Separat, am batut cele 2 oua pana si-au dublat volumul. Le-am adaugat peste ingredientele uscate si am amestecat usor pana am obtinut o compozitie omogena.
- Peste amestecul obtinut am adaugat untul topit, mierea, coaja rasa fin si sucul de la cele doua lamai. Va recomand sa folositi lamai bio atunci cand folositi coaja in preparate. Adesea, lamaile din comert sunt cerate, deci nu sunt tocmai sanatoase. Bineinteles, nu cred ca are sens sa mai precizez, bio sau nu acestea trebuie sa fie foarte bine spalate.
- Am uns o tava pentru chec cu unt si am turnat jumatate din compozitie. Peste ea am asezat zmeura spalata in prealabil. Deasupra am turnat compozitia ramasa.
- Am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35-40 de minute (depinde de cuptor). Cand trece testul scobitorii, atunci este gata!
Mancacioasa mea l-a savurat cu placere :)!
Later edit:
La a doua încercare am râşnit (în râşniţa pentru cafea) făina de mălai. Mi-a plăcut mai mult rezultatul final.
Alte retete cu zmeura:
Tort cu fructe si crema de mascarpone
Smoothie cu zmeura si sfecla rosie
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.