Astăzi am pentru voi o nouă rețetă în care ingredientul vedetă este lămâia. Când am făcut budinca de lămâie (dedicată domnului soț), am copt și niște biscuiți cu lămâie, cu gândul la Antonia, pentru că m-am așteptat ca, în cazul ei, biscuiții să aibă mai mult succes decât budinca. Și așa a fost! Soțul meu a preferat budinca, iar copilei i-au plăcut cel mai mult biscuiții. Fix așa cum mă așteptam! 🙂
Biscuiții au avut o aromă minunată, subtilă de lămâie. Ca și textură, să nu vă așteptați la niște biscuiți crocanți, ei fiind moi, potriviți și pentru copiii mai mici. De asemenea, cum știți deja, rețetele de biscuiți nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie și nici nu sunt pretențioase, așa că vă încurajez să-i dați o șansă și acestei rețete.
Ingrediente:
Pentru aprox. 13 bucăți
- 150g făină
- 50-60g miere
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 1 ou
- 50g unt
- 20ml zeamă de lămâie (aprox. 4 linguri)
- 20g cocos
- 1 linguriță rasă praf de copt
- un praf de sare
- zahăr pudră (opțional – pentru decor)
- unt de cocos (opțional – pentru modelarea biscuiților)
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-un bol încăpător, am amestecat ingredientele lichide: oul, untul topit (și răcorit), zeama de lămâie și mierea. După ce am omogenizat ingredientele, am încorporat coaja de lămâie.
Vă sfătuiesc să optați pentru lămâi a căror coajă nu este tratată cu pesticide precum imazalilul, pirimetanilul şi proclorazul şi nici nu sunt ceruite cu ceară de carnauba ori shellac. Acestea nu sunt recomandate consumului uman! Pe blog, găsiți modul în care eu prepar esența de lămâie acasă, din lămâi bio.
Pasul 2
Peste ingredientele lichide, am adăugat ingredientele uscate, făina, nuca de cocos, praful de copt și praful de sare, amestecate în prealabil.
Am amestecat ingredientele, cu ajutorul unei palete de patiserie, până am obținut o compoziție omogenă.
Pasul 3
Am modelat biscuiții cu mâinile unse cu unt de cocos și i-am așezat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.
Am încins cuptorul la 180° Celsius (setat să difuzeze căldură sus-jos) și tava am așezat-o pe treapta din mijloc a cuptorului. Am lăsat biscuiții la copt timp de 15-18 minute, până s-au rumenit ușor.
După ce s-au copt, biscuiții i-am transferat pe un grătar unde i-am lăsat să se răcească (aproape) complet înainte să-i mâncăm cu poftă.
Sper să vă placă și vouă acești biscuiți aromați! Dacă nu sunteți iubitori de lămâie, îi puteți aromatiza cu portocală. Dați-mi de veste dacă îi încercați. 🙂
Alți biscuiți delicioși:
◊ Fursecuri cu nucă (fără gluten)
◊ Fursecuri cu cocos, portocală și ricotta
◊ Fursecuri cu ovăz și ciocolată
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna! I-am facut aseara cu portocala. Foarte buni!
Tare ma bucur ca v-au placut! 🙂
Buna,
As vrea sa incerc si eu reteta ptr micutul meu dar are doar 9 luni jumate si nu pot folosi miere. Ce altceva as putea sa adaug? Merge o banana? Multumesc
Salut!
Poti adauga banana sau curmale. Posibil ca textura sa nu iasa fix la fel.
Am făcut in seara asta,au ieși buni. Elina a mancat 3 și eu 2! Multumesc pt rețeta!
Ma bucur ca au avut succes! Sa va fie de bine!
O rețetă simplă ,economa și delicioasa!
Cu siguranță merg și la pachetul de grădiniță!
Mă bucur că îți place! 🙂
Buna,
50g unt cantarit inainte de topire?
Multumesc
Salut
Da, întotdeauna cântăresc untul înainte de topire.