Ideea acestei prajituri a pornit din dorinta de a face un clafoutis, dar nu voiam sa fie nici moale ca celebra budinca frantuzeasca, nici pufoasa ca un pandispan, nici prea tare, nici prea asa si nici prea pe dincolo :)). Ati inteles, nu? Am gasit combinatia buna!
*Reteta pentru bebelusi mai mari de un an
Ingrediente:
- aprox. 500g cirese (fara samburi)
- 180g de faina de grau integral
- 250ml de lapte
- 3 oua
- 50g de unt topit
- 3 linguri de mascarpone
- 3 linguri de miere
- vanilie
- unt si pesmet pentru tava
Mod de preparare:
- Am tapetat o tava rotunda (clasica pentru tort) cu unt si pesmet.
- Am spalat si curatat ciresele de samburi. Le-am asezat in tava (au fost baza prajiturii).
- Intr-un bol incapator am amestecat mascarponele cu mierea. Am adaugat laptele, ouale, untul topit si vanilia. Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.
- Compozitia am adaugat-o peste faina si am obtinut un aluat mai dens decat cel pentru clatite.
- Aluatul l-am turnat peste cirese.
- Am dat prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Cand a trecut testul cu scobitoarea, a fost gata :)! Am lasat-o sa se raceasca si am intors-o pe un platou.
A fost minunata la gust! La aspect voi mai lucra in viitor pentru ca o parte din cirese mi s-au prins de tava. Data viitoare am sa pun un strat de aluat, unul de cirese si restul aluatului deasupra.
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Arata minunat! Cu ce as putea înlocui ouale?
Asta chiar nu ştiu să-ţi spun.
Pot folosi făina de secara?
Ar trebui să fie ok şi cu făină de secară.