O reteta pentru toata familia! Pe cuvant ca e delicios sufleul si fara sare.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- aprox. 80g branza de casa (puteti folosi si telemea sau ricotta)
- 2 oua
- 1 lingura de pesmet sau gris
- 1 lingura de smantana
- marar
- unt
Mod de preparare:
- Am curatat dovleceii si i-am dat pe razatoarea mare. I-am pus intr-o sita sa se scurga timp de 10-15 min. In acest timp i-am si stors cu mana incat sa aiba cat mai putina apa.
- Am batut ouale cu smantana. Eu am pus un singur ou, dar merg doua. Compozitia se incheaga si se rumeneste mai bine.
- Peste oua am adaugat dovleceii scursi de apa, branza, pesmetul si mararul (dupa gust). Le-am amestecat pe toate pana s-au omogenizat.
- Am uns cu unt un vas termorezistent si am asezat compozitia. Deasupra am pus cateva felii subtiri de unt.
- Am dat sufleul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute (sau pana incepe sa se rumeneasca).
A fost un super succes!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Mega succes ! Dictatoarea mea de 1 an a fost super incaltata, a molfait tot ce i-am pus in farfurie, si a mai si cerut.
Incantata* :))
Asta da succes ;)!
Asta am facut si eu azi si-a mancat toata familia. O nebunie de bun!
Tare ma bucur ca v-a placut!
Am incercat aseara, absolut delicios! Bebe a fost incantat maxim iar eu am mai mancat si de dimineata. Simplu si bun!
Să vă fie de bine!
Am incercat aseara, absolut delicios!
Bebe a mancat cu 2 maini iar eu am mai mancat si la micul dejun :). Simplu si bun!
Am făcut și eu aceasta rețetă pt băiețel. I-a plăcut ff mult. Mulțumesc pt idee
Cu mare drag!
Mulțumesc Flavia, încântată si bebelina si mami!
Soufle de dovlecei pentru mese în familie, cu gust și bucurie.
Caut cu mama de juma’ de ora reteta asta, pe care am facut-o mai demult si de care mi s-a facut acum pofta. Mama si-a amintit: e de pe blogul fetei cu multe retete bune, din care am mai facut noi! :))


Si tot ea a gasit, eu nici nu stiam cum se scrie soufle
Ioi, tu, ce simpatică eşti!
Da’ ce mă bucură faptul că, pentru mama ta, sunt fata cu multe reţete bune. Să vă fie de bine! :*
Am facut si eu reteta..Am tinut 45 de minute la cuptor dar dovleceii tot tari mi s-au parut. Asa trebuie sa fie?
Ai dat dovleceii pe razatoare? Nu au cum sa fie tari dupa 45 de minute de coacere.
Excelent! Merge de minune cu rosii cherry. A papat si copila si mama.
Sa va fie de bine!