Hummus-ul este una dintre rețetele simple și versatile care se poate servi ca aperitiv sau chiar și la o masă principală. Merge de minune cu crackerși, lipie, pâine prăjită sau cu bastonașe de legume.

Hummus-ul este un preparat pe bază de năut, originar din Orientul Mijlociu. A devenit popular în lumea întreagă pentru că este delicios și ușor de preparat. Despre năut poate este important să știți că este o sursă foarte bună de proteine vegetale și fibre.

Vă las mai jos rețeta de hummus cu ardei copt care mie îmi place tare mult.

Ingrediente: 

    • 1 conservă de năut (400g)
    • 2 ardei kapia copți
    • 2 căței de usturoi
    • 1/2 lingură de tahini
    • 2 linguri zeamă de lămâie
    • sare
    • piper
    • boia afumată
    • pudră de chimen

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am scursul năutul de apa din conservă și l-am trecut printr-un jet de apă. Apa din conservă nu am aruncat-o pentru că mă va ajuta să-mi mixez hummus-ul. Pe cât posibil, am încercat să înlătur tecile boabelor de năut.

Pasul 2

Am pus în blender toate ingredientele: năutul, ardeiul copt, tahini (pastă de susan), usturoiul, zeama de lămâie și condimentele. Le-am mixat până am obținut o pastă fină. Pentru a ajunge la consistența dorită, am folosit puțină apă din conservă.

Acum să vă povestesc puțin despre ingrediente:

      • Prefer să folosesc năut din conservă (fără crocobauri) pentru simplul fapt că este mai ușor de folosit, nu mai pun năutul la înmuiat cu o seară înainte și nu îl mai fierb.
      • Ardeiul copt l-am avut în congelator (am ardei puși pe iarnă) și l-am decongelat înainte să-l folosesc. Ardeiul îl puteți coace în cuptor.
      • Limitez cantitatea de tahini pentru că are multe calorii, dar și pentru că mi se pare că, în cantitate mai mare, dă un gust amar hummus-ului.
      • Nu adaug ulei de măsline. Uleiul de măsline are un aport considerabil de calorii, așa că, în loc de ulei, folosesc apa din conservă pentru a-i da hummus-ului consistența dorită.

Hummus-ul l-am servit cu crackerși și bastonașe de legume (castraveți, morcovi, ardei). Sper ca această rețetă să fie pe gustul vostru. Pe blog, găsiți și alte rețete tartinabile:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *