jocuri educative

 

După ce v-am povestit despre ultimele cărţi ale Antoniei recent adăugate în colecţie, astăzi vă arăt ultimele 3 jocuri preferate care pot să vă inspire în alegerea unui viitor cadou. Eu aleg să îi cumpăr jocuri şi jucării educative. Sau, cel puţin, aşa le consider eu :). Bineînţeles, are şi păpuşi, cărucior pentru păpuşi, aparat foto cu butoane şi lumini şi altele de acest gen, însă prefer ca acestea să îi fie oferite de alte persoane. Nu sunt mulţi cei care aleg să-i ofere jucării educative, deci am anticipat cum ar trebui echilibrată balanţa :).

 

Set de fructe pentru tăiat

Înainte să vină mama la noi, mereu mă întreabă ce să-i cumpere Antoniei. Îi fac o listă cu care merge la cumpărături. Acesta include jucării pe care plănuiesc să i le cumpăr Antoniei în decurs de câteva luni. Aşa s-a ales cu acest set de la Melissa & Doug. Este o firmă care produce, în mare parte, jucării educative.

Setul conţine o tăviţă, un cuţit şi 7 fructe. Fiecare fruct se taie în două şi se lipeşte cu ajutorul unui velcro (arici). Toate sunt din lemn. Copilul învaţă să folosească cuţitul fără să se accidenteze. Jocul îl ajută şi să observe cum arată secţiunea fructului respectiv.

set de taiat fructe din lemn

Unde puteţi găsi jocul şi/sau produse asemănătoare: 

 

Puzzle – asocierea culorilor

Antonia nu a fost deloc atrasă de puzzle-uri şi nici nu am insistat în acest sens. O bună bucată de vreme am evitat să îi cumpăr puzzle-uri până am dat peste acesta şi, vă spun drept, am dat lovitura. Îi place foarte mult să se joace cu el şi de când îl are văd că a ajutat-o să evolueze din mai multe puncte de vedere. În primul rând, la început punea imaginile alandala pe tăbliţă. Acum le aşează în funcţie de culoare, deci completează rândurile. La nivel de vocabular, face mai multe eforturi să rostească culorile şi leguma ori fructul din imagine. În privinţa asocierii culorilor, nu a făcut vreun progres remarcabil pentru că le recunoştea foarte bine înainte de a avea puzzle-ul.

Puzzle-ul conţine o tăbliţă şi 30 de piese cu imagini diferite, câte 5 pentru fiecare culoare. Jocul îl ajută pe copil să diferenţieze diferite forme şi culori, să asocieze o legumă/fruct cu o anumită culoare, să-şi dezvolte capacitatea de concentrare, precum şi vocabularul. Adesea, îl numesc joc, nu puzzle, pentru că se poate juca şi în echipă. Noi am inventat varianta pentru doi jucători, suficient de simplă încât Antonia să o poată înţelege: fiecare punem, pe rând, câte o piesă până completăm tăbliţa. În instrucţiunile jocului găsiţi şi o sugestie de joc pentru mai mulţi jucători.

puzzle asociere culori

puzzle asociere culori

Unde puteţi găsi jocul şi/sau produse asemănătoare: 

  • Jocul îl găsiţi pe Amazon.
  • Alte jocuri asemănătoare găsiţi pe jocoteca.ro.

 

Set de puzzle-uri individuale

Când a fost ultima oară la noi, mama i-a adus Antoniei un set de puzzle-uri. Am fost surprinsă să văd că o atrag. I-am pus la dispoziţie 2 dintre cele 6 imagini pe care le are. Iniţial, le făcea cu mama şi ea îi explica cum trebuie aşezată fiecare piesă. După plecarea ei, am fost surprinsă să văd că le ia, le face şi le reface.

Setul conţine 6 puzzle-uri individuale din lemn, fiecare cu câte 5 piese.

set 6 puzzleuri individuale

Unde puteţi găsi jocul şi/sau produse asemănătoare: 

  • Nu am găsit un set identic, însă vă las două surse unde găsiţi produse asemănătoare: raftulcujocuri.ro şi omfal.ro.

 

 

Sper să vă fie de folos recomandările!

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *