Ingrediente: 2 cartofi dulci medii 2-3 linguriţe de rozmarin uscat 1 linguriţă de ulei măsline Cantităţile sunt după apetit şi preferinţe :). Mod de preparare: Am curățat cartofii, i-am spălat și i-am tăiat în bastonașe potrivite. Am așezat cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, i-am pulverizat cu foarte puțin ulei […] Citește mai mult…
Lună: ianuarie 2017
Clafoutis cu legume şi lapte vegetal
Ingrediente: un bol de legume gătite. Eu am avut 270g de conopidă, broccoli, dovlecel, morcov şi ceapă verde. 2 ouă 1 linguriţă de muştar 200ml lapte de caju (sau orice alt lapte vegetal care nu este dulce) 50g făină de ovăz (am folosit fulgi de ovăz râşniţi) 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă […] Citește mai mult…
De prin lume adunate (#1): Şcoala – loc de performanţă şi epuizare
La începutul acestui an școlar am văzut mulți părinți nemulțumiți de sistemul de învățamânt, de orele lungi și multe petrecute la școală, de ghiozdanele prea mari și prea grele, de temele prea dificile și prea multe. Și dacă am vedea lucrurile din altă perspectivă? Nu zic că România are sistemul ideal, nici pe departe, […] Citește mai mult…
Pastă tartinabilă cu roșii și migdale
O reţetă tartinabilă surprinzător de bună (poate ar fi bine să dublaţi cantităţile) şi extrem de simplu de făcut. Ingrediente: 50g roşii uscate 70g roşii cherry 30g făină de migdale 20g ulei de măsline 1 căţel de usturoi 5-6 frunze de busuioc proaspăt Mod de preparare: Puneţi toate ingredientele în blender până […] Citește mai mult…
Reţete şi meniuri la vârsta de un an (20* luni)
Alimente introduse săptămâna aceasta: varza. Luni, 9 ianuarie Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană, nucă de cocos şi pudră de roşcove. Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, usturoi, ierburi de Provence şi ulei de măsline. Gustare: Kaki. Cină: Budincă de bulgur cu legume. Marţi, 10 ianuarie Mic dejun: Bruschete cu pastă de […] Citește mai mult…
Copilul crescut după cărţi
Zilele trecute mi s-a spus mai direct, mai indirect că îmi cresc copilul după cărţi. Mi s-a spus şi că prea mulţi proşti fac asta. Ok, am înţeles mesajul :))! Ce-i drept nu m-a afectat, însă văd/aud din ce în ce mai des următoarele idei: „Eu nu îmi cresc copilul după cărţi”, „De […] Citește mai mult…
Reţete şi meniuri la vârsta de un an (20 luni)
Luni, 2 ianuarie Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu banană şi scorţişoară. Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, morcov, ţelină, oregano şi ulei de măsline. Gustare: Clementine. Cină: Brioşe cu ciuperci şi mărar. Marţi, 3 ianuarie Mic dejun: O felie de pâine integrală cu ricotta. Gustare: Un fruct (la creşă). […] Citește mai mult…
Biscuiți fragezi cu griș
Zilele trecute am găsit o reţetă de biscuiţi cu griş. Am încercat-o, însă rezultatul nu m-a mulţumit deloc. Mi-am propus să îmbunătăţesc reţeta conform gustului meu şi au ieşit biscuiţii fragezi din imagine :). Ingrediente: 80g făină integrală 80g griş integral 1-2 linguri zahăr nerafinat de cocos sau orice alt îndulcitor preferaţi (miere, […] Citește mai mult…
Activităţi, jocuri şi jucării pentru copii peste un an (12-24 luni)**
Să potrivim formele (puzzle încastrat) Preţ: 3 euro. Beneficii: îmbunătăţeşte motricitatea fină şi dexteritatea; fiind nevoit să rotească piesele pentru a le găsi locul potrivit, copilul deprinde o nouă abilitate; dezvoltă vocabularul. Primul şi singurul puzzle de până acum al Antoniei este unul încastrat, simplu, cu animale, cu „mânere” care să o ajute […] Citește mai mult…
Guacamole cu portocală
Ingrediente: 1 avocado câteva picături de suc de lămâie o portocală sau 2 mandarine/clementine 2 linguriţe de seminţe de susan (râşnite) Mod de preparare: Am zdrobit pulpa fructului de avocado cu ajutorul unei furculiţe. Am stropit-o cu câteva picături de suc proaspăt de lămâie. Am adăugat peste avocado sucul de la o jumătate […] Citește mai mult…