Reţetele tartinabile merg de minune la micul dejun, dar şi servite ca aperitive. Nu cred că nu găsiţi măcar una care să fie pe gustul vostru, dar şi pe placul celor mici. Sunt o variantă mult mai sănătoasă decât pateurile din comerţ sau pâinea cu unt şi gem, se fac repede şi merg atât pe pâine prospătă, cât şi pe pâine prăjită ori pe crackerşi. Am adunat 12 reţete colorate (natural), sănătoase şi uşor de făcut.
Pastă tartinabilă de măsline verzi
Nu am început cu această reţetă în mod întâmplător. Este preferata noastră, deşi nu am fost niciodată atrasă de reţetele care aveau măslinele ca prim ingredient. Bine am făcut că mi-am dat şansa să descopăr gusturi noi.
Cremă tartinabilă de „ciocolată”
Ce faceţi atunci când copilul cere ciocolată pe pâine pentru că a văzut în nu ştiu ce reclamă la TV? Îi puteţi propune această alternativă sănătoasă.
Pate de năut cu dovleac copt şi muguri de pin
Nu sunt o mare iubitoare de năut, însă acest pate are un gust extrem de interesant. Vă las pe voi să-l descoperiţi.
Pate de năut cu ardei copt
Această reţetă m-a cucerit atât pe mine, cât şi copilul. Pe soţ nu-l pomenesc pentru că el nu este un mare fan al tartinabilelor.
Pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră
Trebuie să vă placă brânza de capră pentru a aprecia această reţetă. Dacă gustul ei vi se pare prea pronunţat, o puteţi înlocui cu ricotta, de exemplu.
Pastă tartinabilă cu roşii şi migdale
Nici nu ştiu de ce n-am repetat reţeta asta pentru că a fost suprinzător de bună. Vă sfătuiesc să alegeţi roşii uscate în mod natural, fără adaosuri.
Guacamole cu portocală
Această reţetă nu-mi aparţine. Am găsit-o pe un blog culinar franţuzesc şi mi s-a părut foarte interesantă, diferită de guacamolele clasic. N-aveţi nevoie decât de 4 ingrediente, de câţiva crackerşi şi obţineţi un mic dejun sănătos şi gustos.
Pastă tartinabilă de somon
Îmi place pasta de peşte în general, dar nu mă încântă ideea să o fac cu ton din conservă aşa că aleg un peşte bio, care să nu fie hrănit cu antibiotice. Am încercat-o şi cu şalău. A ieşit la fel de bună.
Pastă de avocado cu ou
Într-o vreme fetiţa mea nu accepta oul fiert. De fapt, nu îl accepta decât în preparate. Aceasta a fost reţeta care a reîmprietenit-o cu oul.
Pate de ficat de pui
Această reţetă am făcut-o în două variante: una mai săracă în proteine, fără ou şi una pe placul soţului. Ambele au avut succes. Chiar nu merită să cumpăraţi pateuri din comerţ.
Guacamole cu ardei copt
Aceste ingrediente compun a doua noastră reţetă tartinabilă preferată. Până şi mamei ea plăcut, deşi înainte să o guste nici nu voia să audă de avocado.
Salată de vinete cu avocado
Salata de vinete poate fi gustoasă şi dacă nu este făcută cu maioneză. Puteţi înlocui maioneza cu avocado sau cu maioneză făcută din dovlecei. Fierbeţi un dovlecel sau îl gătiţi la abur, îl scurgeţi bine de apă şi îl mixaţi cu puţin ulei, muştar după gust şi puţină smântână. Garantez că nu veţi mai opta pentru maioneza clasică.
Voi ce v-aţi propus să mâncaţi mâine la micul dejun :)?
Puteţi să vă inspiraţi şi din articolele precedente:
- 10 reţete pentru micul dejun al copilului
- 5 reţete pentru micul dejun al copilului (culese de la prieteni)
- 10 reţete pentru prânzul copilului (cu carne şi peşte)
- 10 reţete fără carne pentru prânzul copilului
- 10 reţete pentru cina copilului (I)
- 10 reţete pentru cina copilului (II)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Pentru mine ai devenit oficial „zana retetelor”! M-ai dat gata cu retetele astea simple de uns pe paine, pentru ca la capitolul asta chiar nu mai aveam idei! Si imi place la nebunie genul acesta de mic dejun! Mai nou, suntem amatori de avocado si ma ucur ca l-am gasit in retelete tale! Multumesc, multumesc! Sa stii ca la tine am gasit multe retete pentru copii, pe care le-am adapat putintel pentru un copil mai mare!
„Zâna reţetelor” nu mi-a mai spus nimeni :)). Mulţumesc!
Să ştii că reţetele mele chiar sunt pentru copii de toate vârstele şi pentru părinţi. Aspir să-i cuceresc şi pe bunici ;).
Ma uit la retetele tale si realizez ca nu am incercat multeeeeee lucruri! Musai sa testez si sa vad ce le place si celor mici. Multumesc pentru idei! :*
Cu mare drag :)! După ce testezi te aştept cu feedback-ul.
wow, ultima rețetă chiar mi a atras atentia :). maioneza din dovlecel suna minunat. este exact ce imi trebuie. si celelalte sunt super si de folosit mai ales pentru copii.
Mă bucur că îţi plac :*
ai avut drepate: nu ne mai trebuie maioneza clasica (de fapt nici nu folosim decat la salata beof. vara niciiodata). am facut cu dovlecel si e super. acum fac cu pastai si usturoi :).
Super! Mă bucur că a avut succes :).
Bun. bun! Am de unde alege când sunt în pană de idei
Ăsta mi-a fost şi scopul: să încerc să repar panele de inspiraţie ;). Mă bucur dacă reuşesc.
Oh lala! Ce combinatii interesante!
Pe care o faci prima :P?
Citesc articolul la 22:30 seara și mor de poftă. Bine că nu sunt însărcinată :)) O să încep cu pasta tartinabilă de măsline verzi mâine că am toate ingredientele în casă (sper) și văd după aceea ce mai fac.
Pasta cu măsline e hit la noi acasă 😉
M-ai făcut maaaaxim de curioasă cu salata aia de vinete. Maioneză cu dovlecel zici? Abia aștept să încerc! 🙂
Să ştii că maioneza cu dovlecel m-a cucerit de la prima încercare 😉
Multumesc pentru inspiratie, mai ales pentru cele trei retete cu avocado. La noi avocado este forte iubit!!!
Cu drag! Te aştept cu păreri după încercări. 🙂
Mergem in Grecia peste câteva zile și cred că o să încerc pasta de măsline pentru un mic dejun în familie. Mai ales că vom fi în patria maslinelor..Și rețetele cu avocado îmi plac. Am de unde alege! 🙂
Pasta de măsline e preferata noastră :). Şi guacamolele cu ardei copt.
O noua zi, o noua idee de la tine, Flavia! :)) Cantitățile rețetelor ăstora cum le pui, dupa ochi/preferința?
Am vazut acum ca titlurile sunt linkuri:))
Bine că le-ai găsit! :))